DSV-aktien sætter kursrekord efter stort opkøb

Investorerne er tilsyneladende meget tilfredse med DSV's opkøb af amerikanske UTI Worldwide, som er blevet annonceret fredag morgen.

Administrerende direktør i speditørvirksomhed DSV, Jens Bjørn Andersen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Dennis Lehmann

Aktien stiger fredag formiddag omkring 6,5 pct. til 268,30 kr., hvilket er det højeste niveau nogensinde.

Og opkøbet virker da også til at være fornuftigt for DSV, der længe har haft en strategi om at udvide forretningen gennem opkøb, vurderer Alm Brand Markets.

- Det er positivt, at DSV nu eksekverer på sin opkøbsstrategi - også i større omfang. Det er det, vi har gået og ventet på, siger Jesper Christensen, aktieanalytiker i Alm. Brand Markets, til Ritzau Finans.

DSV betaler omkring 9 mia. kr. for det amerikanske selskab, og selvom UTI Worldwide har haft store problemer med at tjene penge, så virker prisen ikke bekymrende, mener Jesper Christensen.

- Det er svært at vurdere, om det er en god pris, fordi det er et selskab, der ikke gav overskud sidste år. Men umiddelbart ser det dog ikke faretruende ud, mener Jesper Christensen.

DSV vurderer, at der vil gå omkring to år, fra at handlen bliver gennemført, til at det vil forbedre selskabets indtjening, og at det på længere sigt vil være i stand til at optimere UTI Worldwides forretning i en sådan grad, at det kommer på niveau med DSV's på indtjeningssiden.