DSB: Vi må tage ansvar for asbestofre

DSB udbetaler en ekstraordinær erstatning til medarbejdere, der er blevet syge af asbest, da DSB har svigtet i håndteringen af det farlige stof.

DSB erkender at have svigtet håndteringen af asbest i en årrække fra 1986 og helt frem til 2006. Derfor udbetaler virksomheden nu en ekstraordinær erstatning til de medarbejdere, der er blevet syge af asbest.

DSB har indgået en aftale med Fællesorganisationen Jernbanedrift, der fortrinsvis består af medlemmer fra Dansk Metal. Den indebærer, at DSB betaler halvanden gang den erstatning, som Arbejdsskadestyrelsen har tildelt. Dansk Metals medlemmer har arbejdet på de værksteder, hvor risikoen for at få de asbestrelaterede sygdomme ifølge en uvildig undersøgelse har været størst.

- Der er foretaget svigt i DSB's håndtering af asbest, og det er især vores medarbejdere på værkstederne, der kan have været udsat for en påvirkning. Det føler vi som virksomhed et stort ansvar for. Vi ved godt, at penge kun er et plaster på såret, og vi vil ikke forsøge at købe os fra et medansvar. Det vigtigste er, at sådan nogle sager ikke kan opstå igen, men erstatningen viser, at vi føler et ansvar for de ofre, der måtte være, som følge af forkert håndtering af asbest, siger adm. direktør i DSB, Søren Eriksen.

/ritzau/