DSB vender minus til stort plus

Med et halvårsoverskud på 240 mio. kroner før skat lægger DSB for alvor afstand til tidligere tiders katastrofeunderskud.

Et S-tog på Nørreport station. Fold sammen
Læs mere
Foto: Andreas Beck
Forretningen »udvikler sig tilfredsstillende« skriver DSB-ledelsen i sin regnskabsmeddelelse for halvåret, der er blevet offentliggjort fredag over middag. Og det nok ikke uden årsag.

DSB kan nemlig notere sig et overskud før skat på 240 millioner kroner, hvilket korrigeret for engangsposter udgør en forbedring på 315 millioner kroner i forhold til samme periode sidste år.

Dermed ser det ud til, at DSB begynder at lægge afstand til de store trecifrede millionunderskud, der fulgte som blandt andet konsekvens af skandalen med Kystbanen - en skandale, der endte med at koste en del af cheflaget sit job, og som indvarslede både nedskæringer og bygningssalg.

Den nye DSB-ledelse i form af direktør Jesper Lok og formand Peter Schütze noterer sig, rettidigheden pt. lever op til kontraktmålene og befinder sig på et »godt niveau«. Derudover er antallet af kunder steget med en procent.

Dog må DSB-ledelsen stadig erkende, at kundetilfredsheden ikke er høj nok, skriver det statsejede togselskab i sit halvårsregnskab.