DSB-toppen scorer ekstra bonus

Bestyrelsen i det kaos-ramte DSB fortjener 50 procent ekstra i lønningsposen, mener transportministeren.

Bestyrelsesformand Peter Schütze kan se frem til en væsentlig lønstigning for sit arbejde med DSB. Fold sammen
Læs mere
Foto: Malte Kristiansen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Topfigurerne i DSB må navigere i et vanvittigt kaos, og det gør dem fortjent til en ekstraordinær lønstigning, mener transportminister Henrik Dam Kristensen (S).

Forud for et ekstraordinært møde med selskabet har han fremsat forslag om, at DSB-bestyrelsens medlemmer skal have 50 procent ekstra i løn i 2011 i forhold til det planlagte. Det skriver epn.dk.

Ifølge erhvervssitet har de kaotiske tider i DSB, hvor den nyslåede topchef Christian Roslev trak sig i utide, IC4-sagen fortsat er uafklaret, og selskabet har dundrende underskud, krævet, at bestyrelsen har mødtes 23 gange. Dertil kommer endnu et møde 15. december.

I forslaget fra Henrik Dam Kristensen hedder det, at "Transportministeren foreslår, at der på grund af ekstraordinær høj mødeaktivitet (...) og arbejde i bestyrelsen for DSB SOV i 2011, tildeles bestyrelsen et ekstraordinært honorar på 50 procent af det ordinære honorar."

SOV er i denne sammenhæng ikke et udtryk for bestyrelsens aktivitetsniveau, men står for Selvstændig Offentlig Virksomhed, og er betegnelsen for DSBs hovedselskab.

Ifølge epn.dk fik DSB-bestyrelsen sidste år samlet et honorar på 1,8 mio. kroner, hvoraf formanden fik 0,5 mio. kroner. Tidligere Nordea-direktør Peter Schütze blev i maj i år udpeget som formand efter Mogens Granborg.INFOshop: Se profilen for den nye CEO