DSB splitter fagforbund med asbestaftale

DSB indgår aftale med Dansk Metal om erstatning til asbestofre. HK og Jernbaneforbundet undrer sig, for de troede, fagforeninger forhandlede sammen.

DSB sætter en kile i sammenholdet mellem de fagforbund, der organiserer medarbejdere i jernbanesektoren. Årsagen er, at DSB har indgået en aftale med Dansk Metal om en ekstraordinær erstatning til ofrene for asbestskandalen, mens Dansk Jernbaneforbund (DJF) og HK Trafik&Jernbane endnu ikke har sagt god for aftaleteksten. De forskellige fagforbund har ellers ført fælles forhandlinger i store dele af forløbet.

- Jeg står dybt uforstående overfor, at DSB indgår en aftale med Dansk Metal. DSB har taget den aftale, som vi sidder og forhandler, og indgået den med Dansk Metal, før vi var færdige med at forhandle. Det er ikke smart, siger næstformand i DJF Henrik Horup til Ritzau.

Asbestskandalen kulminerede for et år siden, da det kom det frem, at DSB havde overtrådt en række regler i håndteringen af det farlige stof asbest. Det kostede direktør for DSB S-tog Benny Würtz jobbet, og nu har DSB erkendt sit ansvar og betaler ofrene halvanden gang så stor erstatning, som Arbejdsskadestyrelsen ellers dømmer dem til.

/ritzau/