DSB sætter weekend-prisen ned

DSB gør forsøget med billige weekendbilletter over Store­bælt på bestemte afgange permanent.

I nogle måneder har passagererne kunnet køre mellem Århus og København på bestemte weekend-afgange for bare 150 kroner, vel at mærke uden at reservere i forvejen.

Og det har kunderne taget så godt imod, at forsøget - der kun skulle køre til 20. januar - foreløbig fortsætter, siger salgsdirektør Bjørn Wahlsten fra DSB til MetroXpress.

»Vi kan se, at tilbuddet om vores såkaldte orange tog har øget passagertallet markant i weekenderne. Vi har stadig ingen problemer med at fylde de almindelige lyn- og intercitytog, og derfor har vi på nogle afgange gjort de orange tog lidt større, å vi har plads til flere,« siger Bjørn Wahlsten.

Forsøget med de orange tog og slagtilbud på togrejser til Hamburg og Berlin har givet DSB lyst til i højere grad at variere prisen for en togbillet alt efter afgang.

»For første gang i mange år rejser flere til udlandet med tog, og det er vores billige billetter til Tyskland, der har drevet den udvikling. Lige nu undersøger vi, om vi også kan gøre det billigere at tage til andre steder i udlandet,« siger Bjørn Wahlsten.

Også på indlandsrejser er der flere billigbilletter på vej.

»I sommerferien har man i nogle år kunnet rejse over Storebælt til halv pris på endagsture. Det tilbud udvider vi til også at gælde i vinterferien. Og det er sandsynligt, at vi fremover vil tilbyde billige billetter på nogle af de afgange, der ellers ikke er så fyldte,« tilføjer Bjørn Wahlsten.

Kilde: MetroXpress