DSB sætter en hel by til salg

Som led i sit storudsalg vil DSB sælge Den Gule By med godt 30 rækkehuse tæt på hovedbanen.

Foto: PR-foto fra DSB Ejendomme.. Den Gule By blev opført i 1909 med 33 embedsboliger ved DSBs centralværksted lidt syd for Københavns Hovedbanegård.
Læs mere
Fold sammen

DSB Ejendomme fortsætter sit omfattende udsalg af ejendomme og jordarealer, som ikke længere er i brug. Denne gang sælger statsbanerne Den Gule By, 33 funktionærboliger på hver cirka 100 kvadratmeter ved det tidligere centralværksted syd for Københavns Hovedbanegård.

Bygningerne - 31 rækkehuse og to såkaldte mesterboliger, alle med egen have - blev opført i 1909, og de gule huse er også kendt som Kineserbyen og kan nu overtages for 85 millioner kroner.

»Køber har her chancen for at erhverve sig et lille stykke DSB-historie med en yderst attraktiv beliggenhed centralt i København. Det er sjældent, sådanne ejendomme kommer til salg, så vi forventer stor interesse fra potentielle investorer,« udtaler Jes Transbøl, underdirektør i DSB Ejendomme.

Bygningerne er alle udlejede, og det største potentiale ligger formentlig i, at de med tiden kan udstykkes og sælges som ejerboliger.

Læs Berlingske-portræt af Jes Transbøl

I gang med stort udsalg

Traditionelt har DSB - med rødder tilbage til 1885 - ejet mange bygninger og store arealer omkring landets stationer og skinner, men efterhårnden bliver mange af lokalerne og meget af jorden ikke længere brugt - og bliver derfor sat til salg eller eventuelt udviklet i samarbejde med kræfter udefra.

I 2014 solgte DSB jord og bygninger for over 600 millioner kroner, og Jes Transbøl varslede i foråret over for Berlingske Business et salg for »yderligere trekvart milliard inden for et-to år.«

Få uger efter solgte DSB en kæmpegrund til IKEA, der vil opføre et møbelvarehus i udkanten af det store baneterræn ved Hovedbanegården - kun et stenkast eller to fra Den Gule By. Dén handel kan ifølge branchekilder have indbragt DSB omkring 700 millioner kroner.

Ud over den Den Gule By udbyder DSB i denne omgang også ejendommen, der har huset Hellerup Posthus - prisintervallet skulle her være 40-65 millioner, så de to udbud summer samlet op i 125-150 millioner.

Salget af både Den Gule By og det tidligere posthus formidles af erhvervsmægleren Red Property Advisors.