DSB opsiger kontrakter med rådgivningsbureauer efter Waterfront-sag

DSB har besluttet at opsige endnu en aftale med et bureau, selskabet har fået rådgivning fra siden november sidste år.

Foto: Torben Christensen.
Læs mere
Fold sammen

 Det sker på baggrund af sagen om DSBs samarbejde med PR-bureauet Waterfront, oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

- Vi reducerede i november 2012 rådgivningsomfanget og præciserede i den forbindelse også, at ingen kunne agere på DSBs vegne. Da der kan herske tvivl om, om det har været tilstrækkeligt, har vi derfor besluttet helt at stoppe rådgivning på det område, siger kommunikationsdirektør i DSB, Jakob Høyer.

DSB har siden november sidste år haft aftaler med to bureauer om samfundsrådgivning, og det er disse aftaler, selskabet nu siger op. Aftalen med Waterfront er allerede indstillet.

DSB oplyser, at »opsigelserne sker efter, at det i sagen om DSBs samarbejde med PR-bureauet Waterfront er kommet frem, at bureauet har foretaget politiske vurderinger, der går udover, hvad DSB har ønske om«.

- Vi har naturligvis som andre virksomheder behov for rådgivning på en lang række områder, herunder om politiske forhold. Men den her sag viser, hvor vanskeligt det er at begrænse det arbejde i praksis, siger Jakob Høyer.

- Vi vil naturligvis, når undersøgelsen foreligger, vurdere opstramning også i forhold til etiske regler i DSB, fortsætter han og henviser til den undersøgelse af sagen, som er blevet igangsat.

Kommunikationsdirektøren understreger samtidig, at DSB ønsker at fjerne enhver tvivl om, at de tager afstand fra de metoder, »der er beskrevet i medierne i de seneste dage«.

BNB