DSB flytter hovedsædet til Høje Taastrup

DSB regner med at få 280 millioner kroner for hovedsædet i Sølvgade i Københavns centrum, når 1.200 ansatte flyttes til Høje Taastrup.

Foto: Torben Christensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

DSB skifter det gamle hovedsæde i Sølvgade i København ud med lejede lokaler i Høje Taastrup.

Her samles 1.200 administrative medarbejdere, der tidligere har arbejdet på forskellige københavnske adresser. Udflytningen starter 15. marts 2013 og ventes afsluttet 15. maj.

Det skriver DSB i en intern meddelelse til medarbejderne.


"En række forskellige muligheder er blevet undersøgt de seneste måneder, heriblandt ombygning af DSB's bygning på Kalvebod Brygge, som dog viste sig at ville tage 3-4 år at gøre indflytningsklar. Nybyggeri og en håndfuld andre lejeadresser i København har også været vurderet, men her har prisen været mere end dobbelt så høj," skriver ledelsen.DSB lejer sig ind i de nye bygninger i Høje Taastrup og sælger ved samme lejlighed det gamle hovedsæde for 280 millioner kr.

De nye lokaler er placeret i Telegade 400 meter fra Høje Taastrup Station og har plads til i alt 1.800 medarbejdere placeret i åbne kontorlandskaber og med adgang til 180 parkeringspladser, kantine, fitness-rum og gårdhaver.

"Vi har fundet et hovedsæde, der kommer tæt på at opfylde alle vores ønsker, og til en rigtig fornuftig pris,« siger økonomidirektør Jacob Kjær i meddelelsen.

Administrerende direktør Jesper Lok beskriver udflytningen som et vigtigt skridt for DSB, som er i gang med at udrulle spareplanen Sundt DSB, der forbedre økonomien med en milliard kroner frem mod 2015.

"Sundt DSB fokuserer på at gøre DSB konkurrencedygtigt. Det skal muliggøres gennem større effektivitet og bedre samarbejde på tværs. Og det forudsætter, at vi samler hele DSB’s administration så hurtigt som muligt. Et nyt hovedsæde giver os muligheden for at skabe et åbent kontormiljø, og dermed et væsentligt bedre udgangspunkt for at gøre arbejdsgange mere enkle og hurtige," siger Jesper Lok.

DSB har ikke yderligere kommentarer til udflytningen.