DSB-direktør forlader skandaletog

En ledelsesrokade hos DSB har kostet to direktører jobbet - herunder Frank Olesen der har haft ansvaret for IC4-togene de seneste år.

DSB har gang i en større ledelsesrokade som led i at forenkle virksomheden, skriver selskabet i en pressemeddelelse i dag. Fold sammen
Læs mere
Foto: CLAUS FISKER

Onsdag gennemførte de Danske Statsbaner en større ledelsesrokade, som betyder, at to direktører ryger ud og DSB må se sig om efter en ny, skriver Fyens.dk onsdag.

Ændringerne i ledelsen er en del af arbejdet med at forenkle og effektivisere virksomheden og derfor vil statsbanerne samle alle operationelle togdriftsenheder under én direktør, oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Frank Olesen har i de seneste år haft ansvaret for de aldrig helt vellykkede IC4-tog, som kun kører meget begrænset i Danmark. Hans ansvarsområde inden for Vedligehold overtages af personaledirektør Steen Schougaard, når Frank Olesen fratræder, skriver Fyens.dk.

Direktør for afdelingen Kommerciel, Gert Frost, fratræder og erstattes af Susanne Mørch Koch, som tidligere havde ansvar for fjern- og regionaltog. Den post overtager Anders Egehus, nuværende direktør for S-tog, som også får Øresund, Sverige og Tyskland i sin portefølje.

Personaledirektørens opgaver har endnu ikke fået en ny ansvarlig. Ændringerne træder i kraft fra april.