DSB-chef: En traumatisk dag

Tirsdag er fyringsdag i DSB. 200 medarbejdere får at vide, at det er slut med at arbejde med jernbanen. - En traumatisk dag for mange, erkender direktør.

Foto: Morten Juhl.
Læs mere
Fold sammen
DSB skal være mere effektiv for at klare sig i konkurrence med private jernbaneselskaber, og det koster i dag 200 DSB-ansatte jobbet.

Den statsejede jernbanevirksomhed søsatte sidste år planen Sporskifte 2010, der skal ruste DSB til en fremtid med flere udbud og øget konkurrence på jernbanen. Planen skal nedbringe de årlige omkostninger med 400 millioner kroner, og sparekravet resulterer i 200 fyringer i administrationen. Det svarer til cirka 10 procent af de administrative medarbejdere.

- Det er en rigtig ubehagelig dag; først og fremmest for de medarbejdere, der får en negativ besked. Jeg er meget bevidst om, at de medarbejdere kommer ud i en situation, der giver store personlige udfordringer. Det er traumatisk for mange mennesker at miste deres job, siger adm. direktør i DSB Søren Eriksen.

Efter forhandlinger med de faglige organisationer er der lavet en aftale, der giver seks måneders ekstra løn til dem, der bliver fyret. Det bliver tilbudt konsulentbistand, så de fyrede kan få et nyt job, og det er indgået en aftale med Københavns Politi, der mangler administrativt personale og derfor er interesseret i medarbejderne fra DSB.

/ritzau/

 
Læs også:

Er bilimperiet på vej i graven?

SAS' hemmelige kort

Regeringsrapport: Det skal være dyrere at køre i bil