D/S Norden sejler bedre end ventet i tredje kvartal

D/S Norden kom ud af tredje kvartal af 2013 med et primært driftsresultat før af- og nedskrivninger (EBITDA) på 18,5 mio. dollar mod 22,7 mio. dollar i samme periode sidste år.

Norden havde i tredje kvartal avancer fra skibssalg på 0,3 mio. dollar mod et nul på den post i tredje kvartal 2012.
Læs mere
Fold sammen

Indtjeningen er stærkere end konsensus blandt analytikerne om et overskud på 12 mio. dollar ifølge estimater indsamlet blandt otte analytikere af SME Direkt for Ritzau Finans.

Tørlast- og produkttankrederiet melder i øvrigt om en omsætning på 536 mio. dollar og en indtjening af primær drift (EBIT) på minus 0,7 mio. dollar mod konsensus om en omsætning på 508 mio. dollar og en negativ drift på 8 mio. dollar. I forhold til tredje kvartal 2012 er der tale om en vækst i omsætningen fra 555 mio. dollar, og en driftsmæssig fremgang fra et minus på 0,6 mio. dollar i tredje kvartal sidste år.

Norden havde i tredje kvartal avancer fra skibssalg på 0,3 mio. dollar mod et nul på den post i tredje kvartal 2012.

Endelig faldt Nordens resultat efter skat til 0,6 mio. dollar fra overskud på 16,1 mio. dollar i tredje kvartal af 2012. Til sammenligning havde analytikerne ifølge SME Direkt ventet underskud før og efter skat på 10 mio. dollar i juli-september.

Norden opgiver den teoretiske NAV, som udgør bogført værdi af egenkapitalen samt merværdi af rederiets flåde og nybygninger, men eksklusive værdien af købs- og forlængelsesoptioner, til at være 217 kr. per aktie ultimo tredje kvartal mod 213 kr. per aktie ved udgangen af andet kvartal i år.

FORVENTNINGER OPPRÆCISERES

Norden præciserer forventningerne til 2013 i opadgående retning, hvor der nu ventes et resultat af primær drift før af- og nedskrivninger (EBITDA) på 25-45 mio. dollar mod et tidligere ventet overskud på 15-45 mio. dollar.

Justeringen er en konsekvens af et ændret syn på udviklingen i de to divisioner. Norden venter nu et EBITDA i tørlastforretningen på 0-10 mio. dollar mod et tidligere ventet nulresultat, og i tankdelen ses nu et driftsresultat før af- og nedskrivninger i den "høje ende" af 25-45 mio. dollar mod hidtil 25-45 mio. dollar.

Til sammenligning venter analytikerne, at Norden vil ende regnskabsåret med et EBITDA på 41 mio. dollar. Det viser medianen af otte analytikeres estimater indsamlet af SME Direkt før kvartalsregnskabet. Estimaterne spreder sig fra et overskud på 27 mio. dollar til et overskud på 71 mio. dollar, og i hvert fald Sydbanks analytiker Jacob Pedersen havde ventet en opjustering i forbindelse med kvartalsregnskabet.

/ritzau/FINANS