Droppede livet som revisor: Nu buldrer han frem som iværksætter

Efter tre et halvt år som revisor besluttede Konrad Kierklo sig for at sige farvel til lønmod­tagerlivet. Nu står han i spidsen for iværksætter­successen Miinto, der netop har fået ny millioninvestering.

Selv om Konrad Kierklo måske ligner en seriøs revisor på overfladen, banker der et dedikeret iværksætterhjerte bag det pæne ydre. Han er nu oppe på at beskæftige 85 ansatte i sin onlinevirksomhed Miinto. Foto: Jonas Skovbjerg Fogh Konrad Kierklo er CEO for onlineshoppingplatformen Miinto. I januar var han på Forbes’ liste »30 under 30« over de mest lovende europæiske talenter. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I midten af juni i år præsenterede onlineshoppingplatformen Miinto en god nyhed. En af iværksættervirksomhedens investorer, den hollandske mediegigant RTL, postede yderligere 31 mio. kroner i virksomheden. Samtidig var årsregnskabet for 2015 det bedste i fire år.

Med 85 ansatte i fire lande, kontinuerlig vækst og vækst­ambitioner er Miinto alt det, danske politikere håber, iværksættervirksomheder udvikler sig til. Bag iværksættersuccessen står medstifter og administrerende direktør Konrad Kierklo.

Dedikeret, professionel, viden­­de, struktureret, fokuseret, målrettet og intelligent er ord, der går igen på Konrad Kierklos Linkedin-profil. I januar fik han papir på sine meritter, da magasinet Forbes satte ham på den prestigefyldte liste »30 under 30« over de mest lovende europæiske talenter i kategorien detail og e-handel. Tilbage i 2010 vandt han Ivækstprisen som årets unge håb.

Farvel til lønmodtagerjobbet

Det lå egentlig ikke i kortene, at Konrad Kierklo skulle være iværksætter. På handelsskolen i Odense drømte han om at eje en Lamborghini. Vejen til den kostbare bil fandt unge Kierklo ved at tage en HD i økonomi og regnsskabstyring fra Syddansk Universitet og arbejde som revisor­elev og senere revisor i KPMG. Men efter tre et halvt år i lønmodtagerens sko fik Konrad Kierklo nok. Nok af at arbejde over for at kunne afspadsere. Med egne ord tog han en beslutning med hjertet frem for hjernen, da han ringede til handelsskolevennen Mike Radoor og genoplivede en fælles studieidé skabt af de to odenseanske drenge på jagt efter smart tøj.

Når Konrad Kierklo og Mike Radoor tog på indkøb i København, kunne de aldrig finde sidegadernes fede butikker og endte i stedet i stormagasiner. Problemet løste de ved at finde på online­markedspladsen Miinto – en slags Just Eat for mode, hvor butikker kan sælge tøj online. Ideen blev flyve­færdig i samspil med de to business angels Just Eat-stifter Jesper Buch og manden bag Crazy Daisy-kæden, Carsten Mikkelsen. Begge sidder i Miintos bestyrelse i dag.

Revisoren sidder stadig i iværksætteren, mener Jesper Buch, der betegner Konrad Kierklo som en sjælden blanding af »en revisortype« og en iværksætter.

»Der er ikke mange revisorer, der også er iværksættere. Men det er Konrad. Han har en iværksætters DNA,« siger Jesper Buch.

Barndomsvennen Morten Byskov, der er tidligere skibsmægler hos Maersk og nu er sprunget ud som iværksætter, mener, at Kierklos fundament består af lige del udholdenhed og drive. Og apropos drive husker Byskov, hvordan baggrunden på Kierklos skærm i mange år var en Lambor­ghini. Nu er den skiftet ud med et billede af Miintos team.

»Jeg tror, at Konrad har indset, at økonomisk uafhængighed er sekundært. Teamet og de bløde værdier er vigtigere. At kunne inspirere og motivere er blevet en drivkraft for ham,« siger Morten Byskov.

Skabelses(driv)kraft

Næsten hver morgen klokken lidt i syv – så undgår han morgentrafikken – kører Konrad Kierklo fra Østerbro til træningscentret på Christianshavn på syv minutter. På løbebåndet trykker han af og til på den røde stopknap, når en idé popper op. Idéen sender han til sig selv i en mail.

Nu har Konrad Kierklo et arbejde, der er hans hobby. Derfor holder han aldrig fri.

Og Lamborghinien? Det er stadig drømmen. Om et par år.