»Drop støtten og hyld heltene«

Saxo Bank-ejer Lars Seier kritiserer statens støtteordninger til iværksættere. Der bør i stedet være større fokus på inspirerende iværksætterhistorier.

Bankdirektør Lars Seier Christensen. Fold sammen
Læs mere
Foto: peter helles eriksen
Et guldæg er en god idé, der klækker, når tiden er moden.

Staten behøver ikke tænde varmelamper i form af diverse støtteordninger, så ægget udklækkes før tid. Det mener Saxo Bank-ejer Lars Seier Christensen.

»Jeg er ikke tilhænger af en aktivistisk offentlig politik om at støtte diverse iværksættere. Staten har ikke nogen solid chance for at definere, hvad der bliver til en god virksomhed. Det er et usundt princip, at staten subsidier nogen form for erhvervsaktivitet,« siger han.

Ifølge Lars Seier Christensen vejer den gode historie om iværksætteren, der bryder igennem med sin idé og skaber en virksomhed, tungere.

Derfor er han også en del af juryen ved dette års Guldæg 2013, hvor man vil udpege den IT-iværksætter i Danmark, som har den bedste idé.

»Man skal ikke undervurdere eksemplets magt. Når folk ser andre iværksættere udleve deres drøm og forhåbentlig få succes, kan det inspirere mange mennesker til at tage et skridt, som er vanskeligt at tage i Danmark: At sige farvel til trygheden og kaste sig ud i noget uden sikkerhedsnet,« siger han.

Han understreger, alle iværksættere er vigtige, men nogle af de vigtigste muligheder for at skabe virksomheder i Danmark fremadrettede ligger inden for IT-branchen, hvor Danmark ifølge ham i forvejen har en stræk position og kan gøre sig gældende på internationalt plan.