Drømme om dansk spileventyr skydes ned

Manden bag spilsuccesen "Hitman" kalder det vanvittigt naivt, at støtten til den danske computerspilindustri kun er på omkring 10 millioner kroner (opdateret 10:03).

I regeringen lever drømmen stadig. Men naive politikere og en tøvende venturebranche kombineret med stadigt hårdere internationalt konkurrence tager nu livet af de forkromede danske drømme om at skabe en dansk spilbranche, der leverer massive kassesucceser til glæde for den danske betalingsbalance og beskæftigelse, skriver Børsen.

Janos Flösser, der står bag Hitman-spillene, der er solgt i flere en 7,5 mio. eksemplarer verden over, langer ud efter regeringens strategi på spilområdet.

Regeringen har ellers for nylig afsat 90 mio. kr. til oplevelsesindustrien, som spilbranchen hører ind under. Heraf er de cirka 10 mio. kr. afsat til at styrke spilindustrien.

»Men man kommer altså ikke langt for 10 mio. kr. Det er måske velment, men også vanvittigt naivt,« siger Janos Flösser, der er direktør i det danske spilfirma IO Interactive, der ejes af britiske Eidos.

Den danske filmbranche kan søge 400 mio. kroner til støtte fra danske TV-stationer og Det Danske Filminstitut.

Kilde: Børsen