Dramatisk slutspil i Kasi-sag

Kasi-Jesper sender nødråb til skatte-ministeren efter konkurstrussel fra Skat. Ministeren afviser at hjælpe, og konkurs kan være tæt på.

Kasi-Jesper beder skatteminister Karsten Lauritzen om at bruge sin politiske magt til at sikre, »at hverken selskaberne eller familien Nielsen begæres konkurs, inden sagerne er endeligt afgjort« Fold sammen
Læs mere
Foto: Jeppe Michael Jensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Jesper »Kasi« Nielsen er tæt på at blive sendt i gulvet af Skat efter mere end tre års kamp om et trecifret millionbeløb. Smykkematadoren har modtaget konkrete trusler om, at hans firma Kasi Aps vil blive begæret konkurs af Skat inden for ganske få uger.

»Denne overhængende trussel om konkurs, der er helt unødvendig, udgør et voldsomt pres for familien Nielsen,« skriver Jesper »Kasi« Nielsen i et åbent brev til landets skatteminister, Karsten Lauritzen (V).

Kasi-Jesper beder ministeren bruge sin politiske magt til at sikre, »at hverken selskaberne eller familien Nielsen begæres konkurs, inden sagerne er endeligt afgjort«. Endvidere beder han ministeren sørge for, at skattesagerne, der har kørt i årevis i Landsskatteretten, erklæres »ugyldige« – eller i det mindste går om.

Jesper Nielsens nødråb er blevet delt af hundredvis af danskere på Facebook. Tilmed får Jesper Nielsen politisk opbakning fra Anders Samuelsen, partileder for Liberal Alliance, der opfordrer skatteministeren til at indkalde Jesper Nielsen til et møde.

»Dette er ikke en almindelig skattesag. Det er en sag, der har været utroligt meget opmærksomhed omkring, og der har også være beklagelser undervejs, og derfor er det en sag, som jeg godt kunne tænke mig noget mere lys på, fordi det måske er en sag, som er værd for os politikere at lære noget ud fra,« siger partilederen til Berlingske Business.

Skatteministeren oplyser, at han ikke kan eller vil blande sig i en skatteborgers sag så længe, den verserer.

Uden politiske indgreb kan Jesper Nielsen være nødsaget til at betale skatte­regningen, der samlet løber op i over 250 mio. kroner ifølge selskabernes regnskaber. Familien Nielsen og Kasi Aps har hidtil holdt Skat fra døren ved at give forsikringer om, at et beløb tæt ved en mia. kroner var på vej fra smykkefirmaet Pandora. Aftalen med Pandora endte dog med at give nul kroner til Kasi Aps, og derfor kunne Kasi Aps ikke leve op til en gammel forligsaftale med Skat om, at det skyldige beløb skulle betales senest 1. juli 2015.

Skat ønsker ikke at svare på, hvorvidt man har bedt Kammeradvokaten forberede en konkursskrivelse, men angiveligt skulle henstanden til Jesper Nielsen være forlænget til midnat 16. september. I sidste øjeblik er det angiveligt lykkedes Jesper Nielsen at få henstanden forlænget yderligere, oplyser han onsdag per SMS. Avisen har tilbudt Jesper Nielsen et interview, men han vendte ikke tilbage før deadline.

Jesper Nielsens åbne brev på Facebook til skatteministeren

Åbent brev til Skatteministeren.Jeg har i dag sendt nedenstående brev til skatteminister Karsten Lauritzen, da det å...

Posted by Jesper Nielsen on Tuesday, September 8, 2015