Dramatisk nedgang i bilsalg fortsætter

Den dramatiske nedgang i salget af biler til husholdningerne fortsatte i december.

Læs mere
Fold sammen
Kun 2926 nye biler til privat brug blev indregistreret i december 2008. Korrigeret for sæsonudsving er det 12,8 pct. færre end i november, og hele 47,9 pct. færre end i december 2007.

Det viser onsdagens tal fra Danmarks Statistik.

- Dermed står det helt klart, at pessimismen og tilbageholdenheden har et solidt greb i de danske forbrugere. Bilsalg er noget af det, der bliver hårdest ramt, når forbrugerne holder igen. Hvis man er usikker på, om man stadig har sit job om et halvt år, er det ret oplagt at vente med at skifte bilen ud. Det fald, vi har set gennem 2008, er meget markant. Især når man tænker på, at kun relativt få mennesker faktisk har mærket den stigende arbejdsløshed endnu, skriver Danske Bank i en kommentar.

Meldinger fra detailhandlen tyder på, at forbruget rettede sig noget i anden halvdel af december, så det er muligt, at bilsalget kommer lidt op igen.

- Det burde også trække i den retning, at renten nu er faldet mærkbart siden efteråret. Men rigtig gang i bilmarkedet kommer der næppe igen, før vi er forbi stigningen i arbejdsløsheden, og det bliver i hvert fald ikke i år, konstaterer banken.

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )