Dragør kapper tætte bånd til Amagerbanken

Dragør Kommunes borgmester Allan Holst (S) slår nu fast, at det efter 1. oktober er slut med Amagerbanken som kommunens hovedbankforbindelse.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Samtidig skal politikerne i Tårnby Kommune på et møde i slutningen af august afgøre, om de også vil give den lokale bank silkesnoren. Det skriver Dagbladet Børsen.

Dermed står den kriseramte Amagerbanken til at miste to store, solide og meget prestigefyldte kunder. Dragør-borgmester Allan Holst forklarer, at Dragør Kommune efter 30. september maksimalt vil have 750.000 kr. stående i Amagerbanken. Efter denne dato bortfalder den statslige ubegrænsede indskydergaranti, som var en del af Bankpakke I. Og kommunen tør ikke efter denne dato have mere stående i banken.

Læs også: Domstol: Tidligere Bagger-direktør fik alt for høj løn

Allan Holst erkender, at det i realiteten betyder, at kommunen dropper den kriseramte bank som hovedbankforbindelse.

»Vi har to bankforbindelser, hvor den anden er Danske Bank. Og den lukker nok ikke lige ned. Så vi styrer vores indgående betalinger, så de penge, som går ind til kommunen, ikke går ind på en konto, som kan være i risikogruppen. Det vil sige, at vi efter 30. september ikke vil have mere end 750.000 kr. stående i Amagerbanken. Det er det beløb, der er dækket,« siger Allan Holst.

Det er vel at droppe Amagerbanken som kommunens hovedbankforbindelse?

»Jo, det kan du sige. Men vi skal ikke være i en situation, hvor vi har bind for øjnene og bringer borgernes penge i fare. Vi har sagt til Amagerbanken, at vi ikke løber i utide, men hvis vi ser, at der er dokumentation for eller der er usikkerhed om, om banken kan overholde sine forpligtelser, så er vi nødt til at træffe de nødvendige foranstaltninger. Det kan være ansvarspådragende, hvis ikke vi udviser rettidig omhu. Men vi har truffet de nødvendige foranstaltninger, som gør, at vi er på sikker grund,« siger Allan Holst til Børsen.

Læs også: Amagerbanken har ingen redningsmænd

I Tårnby Kommune har borgmester Henrik Zimino (K) erklæret sig inhabil i alle spørgsmål, der vedrører Amagerbanken, fordi han sidder i bankens bestyrelse. Men førsteviceborgmester Elise Andersen (S) forklarer, at Tårnby Kommune er meget opmærksom på situationen i den kriseramte bank.

»Vi har kommunalbestyrelsesmøde sidst i august, hvor vi beslutter, hvad vi vil gøre. Det er klart, at det er højeste prioritet at passe på borgernes penge, og vi er opmærksomme på, at det efter 1. oktober kun er de første 750.000 kr., der er garanteret,« siger Elise Andersen.