DR står fast: Kritisk dokumentar bliver bragt

Danmarks Radio bekræfter at have betalt 200.000 kroner til folk bag kritisk pelsfilm. Den bliver snart vist i en dansk version, lyder det fra DR-redaktør.

Foto: Jørgen Kirk.
Læs mere
Fold sammen

Pelsindustrien i Danmark slipper ikke for en tur i mediemøllen.

Det er budskabet fra licensfinansierede Danmarks Radio, der intet problem har med at poste offentlige kroner i dokumentarfilmsprojekt.

Hvorfor har DR valgt at støtte dokumentaren »Pels«?

»Fordi dokumentaren rejser en vigtig debat om dyrevelfærd og moderne produktionsmetoder i en pelsindustri, der omsætter for milliarder,« svarer Erling Groth, journalistisk redaktør hos DR Medier i en e-mail til Berlingske.

Han bekræfter samtidig, at Danmarks Radio har betalt 200.000 kroner til produktion af filmen.

»Ja. Derudover bidrager Det Danske Filminstitut også til filmen. Det er dog norske NRK, der har finansieret hovedparten,« oplyser Erling Groth

Har DR planer om at bringe dokumentaren på dansk TV?

»Ja, i en særlig dansk version,« fortæller DR redaktøren.

Datoen for visningen er ikke fastlagt endeligt, og det er endnu uvist, hvor meget den danske version kommer til at afvige fra den norske udgave af dokumentarfilmen.

Det Danske Filminstitut oplyser på sin hjemmeside, at dokumentarfilmen »Pels« og det danske produktionselskab Electric Parc har fået bevilget 375.000 støttekroner til filmen fra filminstituttet i Danmark.