DR skal servere flere nyheder for unge

En ny public service-kontrakt for DR skal sikre flere nyheder til unge, skarpere tv og mere dansk musik.

Foto: Martin Sylvest Andersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Skarpere billeder, nyheder for unge og mere dansk musik i radioen.

Blandt andet det kan danskerne se frem til i de kommende år med den public service-kontrakt, som kulturministeren og DR har indgået for 2011-2014. Kulturminister Per Stig Møller (K) mener, at aftalen sikrer tidssvarende rammer for DR´s public service-tilbud.

- Det gælder også til børnene og de unge, som på deres præmisser skal have adgang til public service-indhold om den verden, der omgiver dem, siger kulturministeren om kontrakten, der fastlægger, hvad DR skal leve op til de næste fire år for de 3,5 - 4 milliarder årlige licenskroner.

DR skal blandt andet styrke nyhedsformidling og public service-indhold målrettet unge på kanalen DR HD, iværksætte et pilotprojekt med nyhedsformidling til børn, og så skal nettet udnyttes bedre.

- Vi gør op med tanken om, at DR er tv og radio. DR er et public service-medie, og derfor skal bl.a. nettet og HD bruges langt mere aktivt til at formidle nyheder og public service, ikke mindst til de yngre målgrupper, der ikke nås via DR1 og DR2, siger Venstres medieordfører, Ellen Trane Nørby.

Og så skal dansk musik fylde mindst 30 procent i radioen. De skarpere billeder opstår ved, at båndbredden øges, så DR1 og TV2's regioner fra 2012 sender i nær-HD-kvalitet.

Mere overordnet er kontrakten udformet, så detailstyringen bliver mindre, og der mere styres efter nogle overordnede principper. Et tiltag, som glæder Liberal Alliance.

- Vi er glade for den mindre detailstyring, ligesom det er kommet ind i kontrakten, at fairnessdækningen af den kommende valgkamp skal styrkes, siger partiets medieordfører, Simon Emil Ammitzbøll.

Han siger, at fairness dækker over, at DR forpligter sig til at dække bredden i dansk politik i den kommende valgkamp og ikke blot fokuserer på de største partier.