DR skal i ny sparerunde

17 millioner. Så mange penge har DR Nyheder brugt for meget i 2006. Det betyder besparelser - igen.

Den ubehagelige besked fik medarbejderne på radio- og tv-avisen i går.

»Det er trist, at underskuddet rammer oven i de to andre besparelser, vi skal igennem. Medarbejderne er meget kede af det,« siger tillidsmand på tv-avisen, Jørgen Laurvig, til 24timer.

I formiddag skal de ansatte til orienteringsmøde, så de kan få en ordentlig forklaring på, hvordan et så stort overtræk på kontoen kan finde sted i en tid, hvor Danmarks Radio i forvejen har sparekniven for struben.

Den nye DR-by i Ørestaden - og i særdeleshed koncertsalen - er blevet langt dyrere end forventet. Også kampen mod den nystartede konkurrent TV2 NEWS og digitale satsninger som en historie- og en børnekanal kommer til at koste penge. Disse to tunge udgiftsposter kan allerede mærkes på redaktionerne.

Underdirektør i DR Nyheder, John Norlin, ser dog knap så alvorligt på det netop offentliggjorte overtræk som personalet.

»17 millioner er ikke ret meget ud af et stort budget, og det er en meget lille budgetjustering, der skal til,« siger Norlin.

Han forklarer underskuddet med, at udgifter til blandt andet undervisning og dummy-produktion har været budgetteret for lavt.

Tillidsmand Jørgen Laurvig er ikke overrasket over John Norlins forklaring.

»Isoleret set er 17 millioner måske ikke så meget, men når det kommer samtidig med, at vi er ramt af to sparerunder, så er det altså ikke sjovt,« siger han.

På et medarbejdermøde i dag skal de ansatte tage stilling til, hvordan de forholder sig til det nye underskud.

Kilde: 24Timer