DR på arabisk

Den omtalte kanal Al-Jazeera, der sender til hele Mellemøsten fra Doha i Qatar, har netop købt en programpakke af DR, der generelt oplever, at kanaler i Mellemøsten har bud efter DRs udsendelser.

Den omtalte kanal Al-Jazeera, der sender til hele Mellemøsten fra Doha i Qatar, har netop købt en programpakke af DR. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Fisker
Den danske TV-programpakke vil blandt andet finde vej til Al-Jazeeras nyåbnede dokumentarkanal og stationens børnekanal.

Seerne til Al-Jazeera befinder sig i for eksempel Saudi-Arabien, Irak, Jordan, Ægypten, Syrien, Yemen, Forenede Arabiske Emirater, Libyen, Algeriet og Libanon.

De skal se dokumentarfilm som ’Biernes By’, programmet ’Kunsten at lave et ur’, ’Great Expectations’, som DR har været medproducent af, og som handler om store arkitekters visioner samt ’Demokrati i det sydlige Afrika’.

”Mellemøsten og de arabiske lande er helt klart et voksende marked, og det er lande, vi forventer os meget af i de kommende år. Ligesom i resten af verden kommer der også her flere og flere TV-kanaler, og derfor har de behov for flere programmer end tidligere, når sendefladen skal fyldes,” siger chefen for DR Internationalt Salg, Helene Aurø, i en pressemeddelelse.

Al-Jazeera har tidligere købt programmet ’I sproget er jeg født'. Også andre tv-stationer i Mellemøsten har for nylig handlet med DR. I foråret købte Irans nationale TV en større dokumentarpakke, ligesom Libanon blandt andet købte serien om ’Det globale miljøs historie’ og dokumentaren ’Det Andet Europa’ om illegale indvandrere.