DR opruster på net-TV

Nåede du ikke at se "Magasinet Penge" eller "Kontant"? Ved hjælp af den netop lancerede tjeneste fra virksomheden Joost tilbyder DR nu en række nye TV-programmer på Internettet.

DR- programmer, som Kontant med værten Anders Bech-Jessen, er nu at finde på nettet. Foto: Simon Bohr Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det nyskabende ved Joost - som blandt andre danske Janus Friis og Henrik Werdelin står bag - er, at det gør brug af såkaldt peer-to-peer-teknologi til at udsende TV-programmerne. Det mindsker risikoen for flaskehalse, og brugerne har derfor mindre risiko for at opleve, at TV-signalet "hakker".

"Vi arbejder hele tiden på at give danskerne endnu bedre adgang til DRs programmer og tjenester, når og hvor det passer dem. Og det er i den sammenhæng, at man skal se det nye tilbud," siger DRs mediedirektør Lars Grarup i en pressemeddelelse og tilføjer:

"Vi håber, at tilbuddet vil betyde, at endnu flere får mulighed for at se programmer, de ellers gik glip af. Og så håber vi selvfølgelig også, at seerne vil sætte pris på et dansk tilbud i det stærkt internationaliserede mediemarked, der udfolder sig på Internet."

DR lancerer i første omgang en række af de populære magasiner, der sendes klokken 21.25 på DR1 - for eksempel 'Kontant' og 'Magasinet Penge'. Og udbuddet vil blive udvidet, i takt med at DR får mulighed for det.

Tilbuddet på Joost ligger i forlængelse af DRs øvrige tilbud om at lade brugerne se TV live og on demand via dr.dk/TV og podcast.

"Vi fortsætter en udvikling frem mod en situation, hvor barriererne for at se TV, når man vil, er fuldt udviskede," siger Lars Grarup og peger på, at DR godt klar over den verserende diskussion om medielicensen, hvor nogle oplever problemer med at se TV via Internet:

"Men de praktiske problemer, vi oplever nu skal ikke misforstås: Vi arbejder målrettet og langsigtet mod at gøre DRs indhold tilgængeligt for alle. Og vi håber selvfølgelig meget, at et tilbud som Joost kan være et led i virkeliggørelsen af den vision," siger han.

For at se DRs programmer via Joost skal man som bruger i første omgang hente et stykke gratis software på joost.com. Systemet er foreløbig under opbygning, så der kan derfor være ventetid på at få fuld adgang.