DR øger fokus på små idrætsgrene

DR skal til at sende væsentligt mere fra mindre idrætsgrene ifølge den nye public service-kontrakt mellem DR og kulturministeren. Basketball og ridesport er nogle af områderne, siger DRs sportschef.

"DR skal på radio og tv foretage en mærkbar øgning i dækningen af mindre idrætsgrene i Danmark. Til mindre idrætsgrene betragtes alle discipliner, der ikke er enten fodbold, håndbold eller cykling."

Sådan lyder en del af aftaleteksten mellem DR og Kulturministeren i den nye public service-kontrakt. Det betyder, at DR stiller skarpt på den ikke så kendte sport med 20 programmer, der går tæt på de store navne i de forskellige sportsgrene.

"Vi har planlagt at lave 20 udsendelser, der sandsynligvis bliver vist lørdag kl. 19. Det kan f.eks. være ridesport, boksning, bordtennis eller basketball," siger DRs sportschef Olav Skaaning Andersen og fortsætter:

"Vi ser på sporten og en bestemt begivenhed samtidig med en bestemt idrætsudøver, som vi kommer tæt på."

Kan du løfte sløret for, hvilke navne, vi kommer til at se?

"Nej, det kan jeg ikke," siger sportschefen og peger på, at DR sendte lignende programmer sidste år, og at det var navne som Mikael Maze, der er Danmarks bedste bordtennisspiller, og springrytteren Tina Lund. De 20 nye programmer starter til marts.

Mangfoldigheden styrkes

Kulturminister Brian Mikkelsen (K) er tilfreds med, at DR nu skal øge fokusset på de mindre kendte sportsgrene.

"Jeg er meget begejstret for denne del af kontrakten med DR. Det er en sejr for mangfoldigheden i idræt. Seerne får bedre mulighed for at stifte bekendtskab med idrætsgrene, vi ellers ikke ser så hyppigt i tv. Det styrker dansk idræt og vil forhåbentlig bidrage til at inspirere endnu flere til at dyrke sport," siger han i en pressemeddelelse.

Når DR skal foretage en "mærkbar øgning", så betyder det, at DR i aftaleperioden 2007-2010 skal sende meget mere end i de foregående år - og vel at mærke i radio og tv, ikke bare på nettet. Den øgede dækning skal vedrøre danske idrætsbegivenheder.