DR-medarbejdere beholder deres betalte frokostpause

DR tabte faglig voldgift om inddragelse af medarbejderes betalte spisepause.

Arkivfoto:DR-medarbejdere beholder deres betalte frokostpause .Voldgiftsretten har afgjort, at DR's medarbejdere også fremover har ret til betalt spisepause. Det oplyser Dansk Magisterforening til Ritzau.Se RB kl. 09.13. d. 15.02.2017 Arkivfoto: Se Ritzau: Claus Hjort langer hårdt ud efter DR. ARKIVFOTO: DR Byen, onsdag den 17 september 2014. Ledelsen ved DR har meddelt, at der skal fyres mellem 175 og 200 ansatte i forbindelse med en større spareplan. Indledningsvist starter fyringsrunden med en sindedag onsdag den 17. september 2014, hvor ledelsen meddeler hvem de har i sinde at fyre.. (Foto: Erik Refner/Scanpix 2017) Fold sammen
Læs mere
Foto: Erik Refner

København. Indtil videre får medarbejderne i DR lov til at beholde den betalte spisepause, som deres arbejdsgiver ellers havde varslet, at de ville miste fra og med denne sommer.

En faglig voldgift har afgjort, at spisepausen ikke kan afskaffes uden en overenskomstforhandling.

- Voldgiftsretten har slået fast, at spisepausen er et overenskomstanliggende. Vi tager afgørelsen til efterretning og respekterer naturligvis udfaldet, siger økonomidirektør Nikolas Lyhne-Knudsen fra DR.

Varslingen om, at den betalte spisepause ville blive afskaffet, faldt for mere end to år siden, i forbindelse med at DR som et led i en ny medieaftale skulle finde penge på budgettet.

En voldgiftskendelse kan ikke ankes, og derfor står den ved magt.