DR lukker flere ind på net-TV

Nyt format skal gøre det let for Mac- og Linux-brugere at se fjernsyn på nettet og vil samtidig løse trafikpropperne. En halv million danskere så DR på nettet i december.

"Nu kan vi levere TV i en bedre kvalitet, som faktisk kan køre på fuld skærm,« siger Erik Henz Kjeldsen, distributionschef i Danmarks Radio. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

LAS VEGAS: Endnu flere danskere får nu adgang til Danmarks Radios populære net-TV-programmer.

Det sker, når DR skifter format på kanalerne. Hidtil har computere, der bruger Mac OS eller Linux som styresystemer, haft problemer med at se fjernsyn på Internet, fordi DR kun har sendt det ud i Windows Media Player-format.

400 personer har hjulpet DR med at afprøve et andet format, som teknisk hedder MPEG4/H264, og som kan bruges på alle typer af computere.

»Det er gået virkeligt godt, og vi kan levere TV i en bedre kvalitet, som faktisk kan køre på fuld skærm,« siger Erik Henz Kjeldsen, distributionschef i DR. Det nye format virker også for Windows-brugere.

»Og mange vil nok fastholde at se net-TV gennem Windows Media Player, så de ikke skal installere et ekstra program, men slutmålet er da bestemt at have kun en standard for net-TV,« siger Erik Henz Kjeldsen.

I december så 500.000 forskellige danskere net-TV på dr.dk. Faktisk var 20 procent af alle seere til den satiriske julekalender Yallerup Færgeby netseere.

DR har ind imellem haft problemer med kapaciteten på net-TV, fordi interessen er så stor. 70.000 danskere ser ugentligt de direkte udsendelser fra DR1 og DR2 på nettet. Net-TV-seerne bruger mellem 60 og 90 minutter på hverdage og op til 120 minutter på søndage på at se fjernsyn over Internet.

Disse »trafikpropper« skal det nye format også være med til at løse op for.