DR-formanden: Et dødsens- farligt forslag

Venstres forslag om at fjerne DRs regionale radiostationer er dødsensfarlig og svarer til at demontere Storebæltsbroen, lyder det fra DRs formand.

»Jeg er personlig dybt bekymret over udsigten til at splitte Danmark op i et provinsdanmark og et hovedstadsdanmark,« siger DRs formand, Michael Christiansen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sisse Stroyer
Får Venstre sin vilje, vil det rive det danske mediebillede midt over.

DRs formand, Michael Christiansen, er klar i retorikken, da han bliver konfronteret med forslaget om at tvangsfjerne DRs regionale radiostationer, lægge dem sammen med TV 2s regioner og skabe et nyt selvstændigt, regionalt medieselskab.

»Jeg er personlig dybt bekymret over udsigten til at splitte Danmark op i et provinsdanmark og et hovedstadsdanmark. Jeg mener, at det er en dødsensfarlig tanke,« siger Michael Christiansen, der vurderer, at en sådan konstruktion uundgåeligt vil føre til en ufrugtbar konkurrence mellem provinsen og hovedstaden.

»Det vil svare til at demontere Storebæltsbroen. Det er både DR og TV 2s opgave at sikre, at Danmark er en helhed,« siger Michael Christiansen.

P4 i skudlinjen
En konsekvens af Venstres forslag vil være, at DR mister retten til landets mest lyttede radiokanal, P4, der har tre millioner lyttere om ugen. Forslaget kommer kort efter, at regeringen har varslet et udbud af P2s frekvens med henblik på et monopolbrud på radioområdet.

»Vi er enige i, at samarbejdet mellem DRs regioner og TV 2s regioner bør styrkes, ligesom vi er enige i, at den mediemæssige dækning i provinsen bør styrkes. Det er bestyrelsen allerede gået i gang med at se på. Det indebærer, at vi skal kigge yderst fleksibelt på vores egne strukturer, men man må ikke rive mediedækningen midt over, det ville være forfærdeligt,« siger Michael Christiansen. Han understreger desuden, at DRs regioner er en integreret del af DRs organisation og den landsdækkende dækning.

»Der er et meget stort samarbejde mellem DR-Byen og regionerne. Det betyder, at regionerne ville blive meget dyrere, hvis de blev løsrevet,« siger Michael Christiansen. Han vil ikke svare direkte på, om DR arbejder for at få TV 2-regionerne under sine vinger, men siger:

»Vi vil styrke samarbejdet med TV 2, og vi må nytænke strukturerne under bevarelse af de stærke lokale kompetencer.«