DR-formand: Større magt til Plummer

Kilder med indgående kendskab til DR vurderer, at bestyrelsen og formand Michael Christiansen øger sin magt med dagens mange fyringer. Det afviser formand imidlertid og påpeger, at det er generaldirektør Plummer, der nu får mere magt.

Den ny chefrokade i DR efterlader både generaldirektør Kenneth Plummer og bestyrelsesformand Michael Christiansen stærkere, påpeger kilder. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ahlmann Olesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Onsdagens mange lederfyringer i DR vurderes blandt flere kilder med indgående kendskab til Danmarks Radio at være en træk, der sikrer bestyrelsen og især formand Michael Christiansen betydeligt mere magt.

Angiveligt er der nemlig både tale om, at direktionens stærke mand og direktør Kenneth Plummers næstkommanderende Lars Grarup degraderes og nu ikke længere skal deltage i bestyrelsesmøder og samtidig rykker et hak ned i hierarkiet.

Samtidig vurderer flere kilder internt i DR, at bestyrelsen og den tidligere teaterdirektør Michael Christiansen nu får langt mere at skulle have sagt, når der skal hyres nye ledere til den statsejede TV- og radiokanal.

Det afviser DR-formand Michael Christiansen imidlertid, og han understreger, at morgenens store rokade og mange afskedigelser skal ses som en styrkelse af Kenneth Plummers rolle.

”Der kommer markant kraftigere beføjelser til generaldirektøren, og hans strategiske opgave bliver styrket. Rokaden om omstruktureringen betyder ikke noget for bestyrelsens rolle i forhold til organisationen i DR,” siger han.

Slut med dobbeltarbejde
Samtidig understreger DR-formanden at de mange chef-afgange skal ses som et forsøg fra medievirksomheden på at styrke de regionale kanaler i provinsen og samtidig fokusere mere på indholdet til glæde for den almene dansker.

”Vi frigør en masse ledelse og strategisk kraft, som nu skal fokusere endnu mere på vores public service-forpligtelser. Tidligere har der været for meget dobbeltarbejde, og det gør vi op med nu, hvilket betyder, at der kommer flere ressoucer til de forskellige afdelinger,” siger Michael Christiansen, der ud over DR blandt andet også er formand for Dansk Retursystem.

Han påpeger dog, at den store omrokering og oprydning ikke får betydning for selskabets finanser i år, idet de penge, man sparer på at afskedige de mange chefer nu bliver kanaliseret ud i andre dele af organisationen.

 
Læs også:

10 års ballade i Ørestaden