DR foran budgettet

Efter et par år præget af den ene budgetoverskridelse efter den anden, blandt andet medført af koncerthuset her, meddeler ledelsen nu, at DR er foran budgettet for 2008. Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix
Efter et par år præget af den ene budgetoverskridelse efter den anden, meddeler ledelsen nu, at DR er foran budgettet for 2008. Der er dog stadig lang vej til fordums styrke.

”Vi har lige gennemtykket vores regnskaber for første halvår, og de ser rigtig fornuftige ud. Vi er lidt bedre end budget. Vores konklusion er, at det er lykkedes os at få styr på DRs økonomi og at vores spareplan bliver gennemført som planlagt,” siger generaldirektør Kenneth Plummer, med henvisning til den spareplan på 300 millioner kroner om året i kølvandet på byggeskandalen i DR Byen.

DR kom ud af 2007 med et underskud på 92,1 mio. kr. For 2008 forventes et minus på 150 mio. kr., mens de sorte tal igen skal optræde på bundlinjen i 2010.

Selvom DR-ledelsen meddeler, at der nu er styr på økonomien, lægger man ikke skjul på, at man gerne så de mange politiske diskussioner om DRs økonomi munde ud i flere midler til den licensfinansierede medievirksomhed.

”Det er klart, at det er vores mål, at politikerne anerkender, at hvis vi stadig skal være det danske alternativ i den benhårde konkurrence, skal vi også være i stand til at investere i fremtiden,” siger Kenneth Plummer. På spørgsmålet om, hvorvidt man kan indfri ambitionerne om DRs position på mediemarkedet i 2011 med den nuværende finansieringsmodel, siger han:

”Vi kender vores økonomi frem til udgangen af 2010 og vi har en klar økonomisk plan og strategiplan. Det er presset, men vi skal nok lykkedes. Men vi kunne godt klare lidt mere politisk hjælp, hvis vi skal være helt sikre på at nå i mål med alle vores ambitioner fra 2011,” siger Kenneth Plummer.

Folketingets mediepolitikere har gennem længere tid diskuteret en ændring af licenssystemet, så danskerne i modsætning til i dag skal melde sig aktivt fra licensordningen.

”Det er klart, at vi ved, at der er nogle diskussioner om, hvorvidt man kan stramme op på licenssystemet, og vi vil hilse alle opstramninger velkommen,” siger Kenneth Plummer. 94 pct. af danskerne betaler i dag medielicens.

Tilbage til hovedhistorien