DR-chef drosler ned for åbenheden

DR’s generaldirektør Kenneth Plummer går generelt ind for åbenhed og stiller gerne op til en pinlig forestilling til firmaets julefrokost, men et turbulent første år hos DR har fået ham til at drosle ned for åbenheden og være mere varsom.

Kenneth Plummer, DRs generaldirektør, har fået nogle smæk over fingrene for sin åbenhed. Fold sammen
Læs mere
Foto: Uffe Weng
”Det der irriterer mig mest er negativitet. Når folk ikke har en positiv tilgang til livet. Jeg sætter stor pris på mennesker, der fokuserer på, hvor godt osten smager i stedet for at fokusere på hullerne i osten. Brok er noget af det værste,” siger Kenneth Plummer i ugens chefliv-interview i Berlingske Nyhedsmagasin.

Om den største lærestreg som leder, fortæller han:

”Det har været i mit første år som chef for DR, hvor jeg virkelig prøvede på at være åben i relation til pressen. Det blev ikke belønnet, og det har præget mit andet år som chef for DR. Jeg har droslet ned for åbenheden, og er blevet mere varsom. Jeg havde regnet med at åbenheden ville blive belønnet. I dag bliver den primært praktiseret på de indre linjer i DR.”

”Misforståelserne skete eksempelvis med afskedigelsen af Bent Fjord, hvor jeg fortalte om processen forud for beslutningen, hvor Bent og jeg talte meget åbent om hans mulige fratræden. Jeg fortalte ærligt om det, men det blev totalt misforstået. I de fleste virksomheder vil to direktionskolleger, der arbejder tæt sammen hver dag jo vende sådan en situation stille og roligt. Men den slags vil jeg ikke fortælle om fremover. Min mund er lidt mere lukket.”

Læs hele interviewet i Berlingske Nyhedsmagasin fredag

Læs mere om nyhedsmagasinet på dets hjemmeside