DR-bestyrelsesmedlem udebliver fra galla

DR-bestyrelsesmedlem og tillidsrepræsentant udebliver fra lørdagens gallafest i DR's koncerthus i protest. Han vil ikke feste med dem, der er skyld i fyringer.

Foto: Niels Ahlmann Olesen/Scanpix
Lørdagens åbning af DR's koncerthus skaber nu ballade i DR's bestyrelse. Eller nærmere er det invitationslisten, der giver problemer.

Blandt de godt 1500 inviterede er nemlig både tidligere generaldirektør Christian Nissen og flere tidligere bestyrelsesmedlemmer, der alle er blevet fyret fra DR for deres skyld i de enorme budgetoverskridelser i DR Byen i Ørestad.

Og de personer har en af DR-medarbejdernes repræsentanter i bestyrelsen, Stig Paulsen, ikke lyst til at feste med, og derfor har han meldt afbud til åbningsshowet lørdag.

Stig Paulsen er fællestillidsrepræsentant for alle andre faggrupper end journalisterne, og han begrunder sit afbud på følgende måde:

- Jeg vil ikke til gallashow med de mennesker, der er skyld i, at der er blevet afskediget folk herude. De skulle efter min mening ikke have været inviteret med, og jeg skal i hvert fald ikke til fest med dem i det her hus, siger han til Ritzau.

DR's formand, Michael Christiansen, "beklager Stig Paulsens beslutning, men tager den til efterretning".

- For mig repræsenterer åbningen af koncerthuset afslutningen på en svær periode for DR og begyndelsen på en ny æra, hvor man kan starte på en frisk, lægge tidligere holdningsforskelle og konflikter bag sig og se hinanden i øjnene, siger han.

ritzau