DR-bestyrelsesmedlem: Anders Foghs kritik er ren politik

Mogens Rubinstein, medarbejdervalgt bestyrelsesmedlem i DR, tager angrebet fra statsministeren på DRs troværdighed som ren politik. "Han skal klage ad formelle veje, så behandler vi det," siger han.

Når statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) betvivler DRs troværdighed, er det ren politik, mener bestyrelsesmedlem i DR.

"Han skal (statsministeren, red) - alle skal - klage ad formelle veje, så behandler vi det. Vi laver en undersøgelse over, hvad vi kan dokumentere, og hvad vi ikke kan. Ellers betragter jeg det mere som en del af den politiske debat. Det er selvfølgelig ikke noget, vi efter min mening skal reagere på som institution," siger Mogens Rubinstein.

Han henviser til, at proceduren er, at direktionen først ser på klagen samtidig med, at bestyrelsen bliver orienteret. Efterfølgende iværksætter DR en undersøgelse over, hvad der kan dokumenteres. Og kun hvis bestyrelsen ikke er tilfreds med den måde, direktionen handler på, så går bestyrelsen ind i sagen.

Så du synes, at Anders Fogh Rasmussen skal klage ad de formelle veje, hvis han har en klage?

"Ja, det synes jeg vitterligt. Hvis det er den mere generelle kritik af vores journalistiske metoder, skal de skrives ned, sendes til os, og så vil det blive gennemgået som en sag," siger Mogens Rubinstein og henviser til, at man også kan henvende sig til Pressenævnet.

Så Anders Fogh Rasmussens kritik af DR er mere af politisk karakter, end det er en reel klage?

"Ja."

Mener du, at det er i orden, at statsministeren handler som han gør?

"Udfra det jeg konkret har kunne læse, så forstår jeg ikke, hvad han mener. Men jeg synes, at alle har ret til at sige, hvad de mener," siger han og understreger, at medarbejderne ikke skal føle det som et pres - det skal de først, når der ligger en klage på bordet, som han får ret i.

En række chefredaktører mener, det er i orden, at statsministeren kritiserer DR. Læs mere om det og hele sagen her