Download overvågningen

Overvågning. Vælg dit eget administrationsprogram. På Hewlett Packards hjemmeside kan kunder frit og kvit downloade programmer, der kan overvåge et printernetværk.

Den største aktør på printermarkedet er Hewlett Packard, og giganten sværger til download af administrative værktøjer.

Det vil sige, at en kunde, som ønsker at overvåge printere i et netværk, kan gå ind på HP's hjemmeside. Her kan brugeren kvit og frit downloade programmet, som typisk vil blive installeret på én persons pc.

Med løsningen får vedkommende overblik over hele netværkets printere og kan reagere før der opstår problemer.

To løsningerHP tilbyder to slags løsninger, der henvender sig henholdsvis til større virksomheder og til mindre virksomheder.

Løsningen, som er mest hensigtsmæssig, hvis der er tale om et større netværk med mange printere, hedder Web Jet Adm.

Det mest velegnet stykke software til små og mellemstore virksomheder er derimod den såkaldte Easy Printer Care-løsning.

Programmet er som sagt gratis og fungerer som generel overvågning af et netværk.

Det er en form for drifts-status, hvor brugeren bliver gjort opmærksom på, når tonerne skal skiftes, hvis der er papirstop eller andre fejl, der skal ordnes lige med det samme.

Ifølge marketingschef for HP's printafdeling, Michael Hallin, er det særligt status på tonere, der er interessant for de fleste virksomheder.

- Det er jo helt klassisk. Løber en virksomhed tør for toner, er det ret kritisk. Man kan derfor indstille softwaren til, at sende en statusrapport, når tiden er ved at være inde. Softwaren regner simpelthen ud hvor mange sider printeren kan skrive ud, før den løber tør. På den måde kan man være på forkant og bestille tonere, når der mangler, siger Michael Hallin.