Double up: Raketfirma og Tesla stiger, og Elon Musk bliver 30 mia. mere værd

Det har været en fantastisk uge for Elon Musk og hans tegnebog. Elbilproducenten Tesla og rakatselskabet SpaceX har begge set enorme værdistigninger, og det har gjort Musk 30 mia. kr. mere værd.

Elon Musk, grundlægger af SpaceX og direktør i Tesla, skal formentlig ud at skifte tegnebog en af dagene. Den seneste uge har nemlig tilføjet omkring 30 mia. kr. til hans formue. Fold sammen
Læs mere
Foto: AARON P. BERNSTEIN

Hvad har raketselskabet SpaceX og elbilproducenten Tesla til fælles? Umiddelbart ikke ret meget. Men de to selskaber har dog det tilfælles, at de den seneste uge er steget ganske voldsomt i værdi, og at storaktionæren i begge selskaber hedder Elon Musk.

Tesla præsenterede torsdag et regnskab, der var noget bedre end forventet, og aktiemarkedet kvitterede derefter ved at sende aktien op med over seks procent. Desuden har selskabet SpaceX, som laver raketter, og som Musk ejer halvdelen af, været ude at lede efter ny kapital, som ifølge Financial Times prissætter selskaber til 131 mia. kr. hvilket er noget mere end mange C20-selskaber.

Disse to begivenheder har ifølge Bloomberg, der overvåger formueudviklingen hos en lang række af verdens milliardærer, ført til, at Musks formue er steget med ganske pæne 30 mia. kr. den seneste uge. Det er nogenlunde det samme, som dynekongen Lars Larsen er god for.

Elon Musks formue er nu på 131 mia. kr., hvilket kun er en smule mindre end Kjeld Kirk Kristiansens formue på 147 mia. kr, opgjort af Berlingske. Lego-ejeren er dog ifølge Bloomberg kun 75 mia. kr. værd, så på det amerikanske medies rangliste klemmer Musk sig ind mellem to tyskere i form af Dieter Schwarz og Susanne Klatten, der er blevet rige på henholdsvis Lidl og BMW.

Den karismatiske milliardær er dog ikke fremmed omkring penge. Han blev allerede ganske velhavende - og lige præcis kronemilliardær - da han i 2002 solgte betalingstjenesten Paypal til Ebay. Det var en del af disse penge, som Musk senere brugte til at grundlægge SpaceX og sidenhen købte sig ind i Tesla - hvilket ind til videre har været to ganske profitable investeringer.