DONGs tidligere guldfugle laver markant millionoverskud

Fem tidligere DONG-ansatte får overskud på over 200 millioner kroner i nyt firma.

Christina Grumstrup Sørensen, tidligere vindchef i DONG, er en del af det nye investeringsselskab, der har haft stor succes med investeringer i vindmølleparker. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De blev kendt som guldfuglene, hvis høje lønninger var med til at vælte DONG's tidligere direktør, Anders Eldrup.

Nu har de fem tidligere DONG-ansatte i deres nye investeringsselskab, Copenhagen Infrastructure Partners (CIP), genereret et overskud på over 200 millioner kroner.

Det skriver Finans.dk mandag.

De fem ansatte er Jakob Baruël Poulsen, Christian Skakkebæk, Rune Bro Róin, Torsten Lodberg Smed og til sidst tidligere vindchef i DONG Christina Grumstrup Sørensen, som ikke direkte arbejdede sammen med de fire guldfugle i DONG og derfor blev døbt sølvspurven i nærværende avis.

Nu er de fem godt på vej mod succes i investeringsselskabet CIP, som især investerer i vindmølleparker. Det er også der, størstedelen af overskuddet stammer fra, melder CIP, hvis ene fond alene har hevet et flot overskud på 186 millioner hjem.

»Det er et fint regnskab med et resultat på 186 millioner kroner, hvilket vi er godt tilfredse med. Fondens indtægter stammer fra fondens investering i seks onshore vindparker i Skotland og Wales i samarbejde med Falck Renewables samt to biomassefyrede kraftværker i England, som fonden investerer i sammen med det dansk-baserede BWSC,« siger seniorpartner i CIP Christian Skakkebæk.

CIP har fået tilsagn om 16 milliarder til investeringer. PensionDanmark er ansvarlig for godt ni af de 16 milliarder, og pensionskassen udtaler, at de er godt tilfredse med CIP's investeringer indtil videre.