DONGs hovedpine i Hejre kan lindres med skattebonus

DONG Energys massive investering i Hejre-feltet har kostet selskabet dyrt og er nu nedskrevet til sokkeholderne. Alligevel er der håb forude for DONGs hovedpine, der kan udløse en lukrativ rabat på den nye kulbrinteskat.

ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Fisker
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver dagbladet Børsen.

- Det er skæbnens ironi - en stor investering i et felt som Hejre gav mening med de gamle skatteregler. Men hvis Hejre viser sig aldrig at blive et godt felt, så har Dong mest glæde af de nye regler, siger Otto Brøns-Petersen fra Cepos, som er tidligere formand for kulbrinteudvalget i Skatteministeriet, til dagbladet Børsen.

I forbindelse med Nordsøaftalen i 2013 blev en regel om såkaldt feltafgrænsning afskaffet, hvilket gør det muligt for DONG Energy, at udnytte den ellers udsigtsløse milliardinvesterings store underskud på andre oliefelter i Nordsøen.

Da DONG Energy lancerede Hejre-feltet blev det betegnet som det største projekt i den danske del af Nordsøen i nyere tid. Dog har Hejre-feltet kun bidraget med merudgifter og bøvl. I selskabets seneste årsregnskab fremgår det tilmeld, at Hejre-feltet er nedskrevet til en lavere værdi end de 7 mia. kr., som DONG Energy i sin tid kastede i projektet.