DONGs Henrik Poulsen: Jeg er meget tilfreds

Topchefen i DONG, Henrik Poulsen, har i dag afleveret halvårsregnskab for 2015. Poulsen er godt tilfreds, men siger også, at der stadig skal arbejdes hårdt for at nå de langsigtede mål.

Foto: ERIK REFNER

Kursen er sat i DONG Energy, der i dag har leveret halvårsregnskab for 2015 med en opjustering. Selskabet præsterer grunlæggende efter forventningerne, og det glæder topchef Henrik Poulsen.

»Jeg er meget tilfreds med første halvår. Det er et godt resultat. Ikke mindst i lyset af, at vi har set faldende priser på olie, men også på el. Det vidner om, at driften det første halvår har været stærk på tværs af forretningsområder, men ikke mindst ser vi en stærk underlæggende udvilkling i Wind Power,« siger Henrik Poulsen til Berlingske Business.

Regnskabet var DONG var positivt påvirket af en genforhandlet gaskontrakt, som gav et stort indtægtshop i Customer and Markets-divisionen i DONG. Denne form for enkeltposter har der været en del af de senere år i energiselskabet og i fremtiden ligger den gamle Elsam-sag også og lurer. Men Henrik Poulsen mener ikke, at DONG har været mere eller mindre udfordret på det punkt end resten af energisektoren.

»Jeg vil sige, at det er præmissen i den type sektor, vi er i, og i den type forretning vi har. Der vil i næsten alle perioder være engangsposter af den ene eller anden art. Fordi vi opererer med så stort en aktivportefølje, vil der være effekter af den karakter,« siger Henrik Poulsen.

Efter nogle slemme kriseår i DONG lader det nu til, at det går fremad efter planen i selskabet. Vejviseren til DONGs fremtidige finansielle præstationer er den såkaldte 2020-strategi, som Poulsen præsenterede ved sin tiltrædelse, og i denne plan er det et mål om et afkast på den investerede kapital på mere end 10 pct. i 2016. I øjeblikket ligger DONG på seks pct.

»Der er ingen tvivl om, at vi skal arbejde hårdt for at komme i mål og nå de ti procent til næste år, men det er et mål, som vi fuldt ud fastholder, og som vi også er ekstremt fokuserede på at levere på. Det er klart, at vi har et stykke arbejde foran os, og det er vi godt igang med,« siger Henrik Poulsen.

Hvad skal ændre sig?

»Der er en række områder, hvor indtjeningen fortsat skal forbedres, og det er blandt andet på nogle af vores såkaldte midstream-gasområder, hvor vi fortsat skal se forbedringer. Og vi skal også se effekten af, at vi får flere af vores store vindprojekter i drift,« lyder det fra DONG-topchefen.

DONG Energy opjusterer trods faldende olie- og gaspriser. Se med her: