DONGs direktion undersøges ikke

Direktionen i DONG Energy går fri af den interne advokatundersøgelse af virksomheden.

Direktionen i DONG Energy går fri af den interne advokatundersøgelse af virksomheden. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torben Christensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

DONGs direktion, hvor fire ud af fem medlemmer har arbejdet sammen med Anders Eldrup i Finansministeriet, bliver ikke gransket af den interne advokatundersøgelse, som energikoncernen har igangsat, erfarer Borsen.dk fra en centralt placeret kilde. Det stemmer overens med oplysningerne i dagens Berlingske om, at sagen drejer sig om en håndfuld ansatte i en særlig rådgivende stab under Anders Eldrup

Tidligere i dag kom det frem, at DONG-direktør Jakob Baruël Poulsen var blevet fritaget for tjeneste som følge af advokatundersøgelsen. Interne kilder har bekræftet, at det var kendt i DONG, at Jakob Baruël havde en ualmindelig god løn i energikoncernen. DONG har tidligere sagt, at undersøgelsen kun drejer sig om ganske få personer, men det er altså ikke resten af direktionen, der er tale om.

Direktionen består af konstitueret direktør Carsten Krogsgaard Thomsen, koncerndirektør Kurt Bligaard Pedersen, koncerndirektør Thomas Dalsgaard, koncerndirektør Lars Clausen og koncerndirektør Søren Gath Hansen.

DONG vil ikke kommentere, om direktionen i selskabet går fri af advokatundersøgelsen, men siger, at undersøgelsen kommer til at gå til bunds i sagen, og at fokus er rettet mod fire nøglemedarbejdere.