DONGs bundlinje falder 20 pct.

DONG Energy har tirsdag morgen præsenteret et regnskab, der viser en resultattilbagegang på 20 procent til 2,8 mia. kr. Driftsresultatet steg dog, og DONG erklærer sig tilfreds med resultatet.

DONG Energy-topchefen Anders Eldrup. Fold sammen
Læs mere
Foto: BOB STRONG
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

DONG Energy kom ud af første halvår med et fald i nettoresultatet til 2,8 mia. kr. mod 3,5 mia. kr. i første halvår sidste år. Faldet skyldes primært højere afskrivninger og nedskrivning på offshore gasledninger, forklarer selskabet.

Nedskrivningerne skyldes, at Energistyrelsen har vurderet, at DONG opkræver for høje tariffer på selskabets gasledninger. DONG har dog afvist at sænke tarifferne helt så meget, som Energistyrelsen har krævet, og slipper derfor med en nedskrivning på 0,6 mia. kr. Havde selskabet fulgt Energistyrelsens tilkendegivelse, var nedskrivningen blevet på op mod 1,2 mia. kr.

Driften i fremgang

Kigges der på driftsresultatet før af- og nedskrivninger (EBITDA), så steg det til gengæld til 9,1 mia. kr. mod 8,4 mia. kr. i første halvår 2010, hvilket primært skyldes højere energipriser samt en positiv effekt fra genforhandling af gaskontrakter.

"Resultatet efter 1. halvår 2011 er solidt og tilfredsstillende og giver grundlag for at fastholde en forventning til EBITDA for hele 2011 på niveau med rekordåret 2010," udtaler DONG-topchef Anders Eldrup.

EBITDA for 2011 forventes dermed fortsat at blive på niveau med 2010, hvor det landede på godt 14 mia. kr.

Højere gæld

De vigtige pengestrømme fra driftsaktivitet udgjorde 6,8 mia. kr. mod 6,4 mia. kr. i 1. halvår 2010, men da pengestrømmene fra investeringer har været negative med 10,9 mia. kr. i 1. halvår 2011 - primært til udbygning af vindaktiviteter samt gas- og oliefelter - er den rentebærende nettogæld steget med 1,5 mia. kr. fra udgangen af 2010 til 23,6 mia. kr. pr. 30.juni 2011.

DONG har i år ændret måde at opgøre regnskab på, og kigges der på revisionsstandarden, IFRS, der tidligere var den eneste DONG opgjorde, så viste bundlinjen blot 0,7 mia. kr. i de første seks måneder af 2011 mod knap 3 mia. kr. i 1. halvdel af 2010.