Dongs afgående IR-chef roser topchef

Michael Steen-Knudsen forsikrer, at der intet dramatisk er over opsigelsen.

Dong Energy mister en af sine allermest centrale figurer op til børsnoteringen af den danske energikæmpe. Chef for investor relations, Michael Steen-Knudsen, der har lavet en stor del af fodarbejdet forud for den største børsnotering i mange år, har sagt sin stilling op.

I Berlingske Tidende beskriver unavngivne kilder, at opsigelsen hænger sammen med frustrationer over, at koncernchef Anders Eldrup sanktionerede, at en Dong-ansat ikke kunne skifte til afdelingen for investor relations.

Men Michael Steen-Knudsen forsikrer, at der intet dramatisk er over opsigelsen, og at der ingen uenighed har været med Anders Eldrup .

"Jeg ønsker at finde noget andet at lave. Mere dramatisk er det ikke. Jeg vil rose Anders Eldrup til skyerne til hver en tid. Han er en fantastisk dygtig mand, og uden ham ville Dong Energy ikke være blevet skabt. Han er helt klart en kapacitet," siger Michael Steen-Knudsen til RB-Børsen.

Michael Steen-Knudsen kom til Dong i november 2004 fra jobbet som chef for investor relations hos Novozymes. Han havde arbejdet i Novo Nordisk siden 1990 og flyttede ved spaltningen af de to virksomheder med Novozymes. Han lægger ikke skjul på, at kulturen i Dong er en helt anden end i Novo-koncernen.

"Det har været godt at arbejde i Dong. Det er anderledes end der, hvor jeg kommer fra. Det er en anden virksomhed og en anden type kultur. Jeg kom fra en Novo-kultur, og det er en anden slags kultur at være i en lægemiddelvirksomhed end i en tung industri. Dele af Dong har været offentligt eller delvist kommunalt ejet selskab, så det har helt klart været anderledes. Men det er spændende og så har man lært noget af det," konstaterer Michael Steen-Knudsen.

Han medgiver, at hans opsigelse falder på et kritisk tidspunkt fra Dong, der ventes at blive børsnoteret i andet halvår af 2007.

"Tidspuktet kunne være mere optimalt, men tingene falder ikke fra hinanden, og processen mod en børsnotering kører som planlagt. Jeg hjælper med til at finde min efterfølger, og jeg er stadigvæk talsmand for firmaet i mange sammenhænge frem til april," siger Michael Steen-Knudsen.

Hos Dong Energy forsikrer pressechef Louise Münter ligeledes, at opsigelsen ingen konsekvenser får for den kommende børnotering.

"Der er intet ved børsnoteringen, der ændrer sig, og det får ingen betydning for processen. Det er klart, at vi skal ud og kigge efter en anden, men Michael bliver her til april, og han har styr på alle procedurer op til børsnoteringen," siger Louise Münter til RB-Børsen.

I finanskredse vækker Michael Steen-Knudsens afgang undren, og ifølge dagbladet Børsen vil det være svært for Dong Energy at finde en tung IR-chef med kort varsel. Yderligere kan det blive svært at finde en med erfaring fra energivirksomhed.

I Finansministeriet, der ejer hovedparten af selskabet, ønsker konstitueret administrationschef i selskabsafdelingen Peter Brixen ikke at kommentere Michael Steen-Knudsens afgang, herunder om det får effekt på børsnoteringen, at Dong Energy med kort varsel må sige farvel til en nøglemedarbejder.

"Det har jeg absolut ingen kommentarer til," siger Peter Brixen til Ritzau.

Staten vil sælge omkring 28 procent af Dong Energy, hvis værdi anslås at være omkring 60 mia. kr. kroner. Inden for to dage offentliggør Finansministeriet navnene på tre banker, der skal bistå med salget.

Blandt dem skal være en stor dansk bank, og ifølge forlydender i flere dagblade står Danske Bank til at få opgaven. Banken har tidligere bistået ved privatiseringen af TDC og Københavns Lufthavne. De andre banker er udenlandske, og her nævnes verdens største bank, Citibank, som en af dem, der skal stå for børsnoteringen.

(RB-Børsen)