Dong vil investere millioner af pund i driftscentral i Storbritannien

Energiselskabet Dong Energy er klar til at investere flere millioner britiske pund i at etablere en drifts- og vedligeholdelsescentral for havvind i det østlige England.

Ifølge meddelelsen drejer det sig om en investering i Storbritanniens største drifts- og vedligeholdelsescentral. Fold sammen
Læs mere
Foto: Erik Refner

Det fremgår af en pressemeddelelse fra selskabet.

Ifølge meddelelsen drejer det sig om en investering i Storbritanniens største drifts- og vedligeholdelsescentral.

Hvis anlægget bliver godkendt, skal det bygges i Grimsby i det østlige England i havneområdet Royal Dock og skal servicere de tre havmølleparker Westermost Rough, Race Bank og Hornsea Project One.

Driftscentralen skal ifølge energiselskabet være med til at transformere den måde, vindmølleparker serviceres på, da den vil fungere som udgangspunkt for højteknologiske servicefartøjer med plads til op til 60 besætningsmedlemmer og teknikere.

- Den nye driftscentral i Grimsby er banebrydende og vil sætte en ny standard for, hvordan vi servicerer havmølleparker, siger Brent Cheshire, landechef for Dong Energy UK, og tilføjer:

- Tiltaget er et udtryk for vores tillid til den britiske havmølleindustri og understreger vores engagement i Humber-regionen, hvor vi frem mod 2019 forventer at have investeret omkring 6 milliarder britiske pund.