DONG vil bygge havmøllepark ved Anholt

DONG Energy lægger billet ind på at bygge en havmøllepark ved Anholt. Får man koncessionen, vil det betyde en investering på 10 milliarder kroner.

Foto: Brian Bergmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

DONG Energy vil bygge havmøller ved Anholt i Kattegat. Koncernen har budt på retten til at opføre havmøllepark, oplyser DONG. Får Dong koncessionen, kommer den samlede investering op på omkring 10 milliarder kroner.

Anders Eldrup, administrerende direktør i DONG Energy, siger, at opførelsen af Anholt havmøllepark bliver en betydningsfuld milepæl inden for udbygningen af vedvarende energiproduktion herhjemme.

- DONG Energy har opført halvdelen af verdens største havmølleparker og er dermed blandt markedslederne på området, siger direktøren.

DONG arbejder på at øge portefølje af vedvarende energi markant og reducere CO2-udledningen.

- Det er derfor naturligt for os at byde ind på Anholt havmøllepark, siger Anders Eldrup.

Anholt havmøllepark forventes at være klar til at levere strøm til kunderne i 2012 og stå færdig i 2013. Parken vil kunne levere CO2-fri strøm svarende til 400.000 danske husstandes årlige forbrug eller fire procent af Danmarks samlede elforbrug.

Det er ikke første gang, DONG giver sig i kast med havmøller. Sidste år var det verdens største havmøllepark, Horns Rev 2, i den danske del af Nordsøen samt en lignende park i England.

Vinderen af Anholt havmøllepark forventes at blive offentliggjort den 19. april 2010.