DONG: »Vi presser ikke prisen«

Afdelingsleder i Sales og Distribution hos DONG Energy afviser på alle måder, at selskabet skulle forsøge at presse el-prisen op.

Foto: Steffen Ortmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En genemgang af forsyningspligtpriserne fra 2007 til 2012 viser, at DONG Energys anmeldte priser i gennemsnit har ligget 1,34 ører over den pris, som Energitilsynet godkendte. I samtlige kvartaler ligger jeres anmeldte pris over den pris, Energitilsynet har godkendt. Hvorfor er det så svært for DONG Energy at ramme den rigtige pris.

»Vi bestræber os hele tiden på at fastsætte nogle konkurrencedygtige priser, og det er ikke noget særsyn, at de anmeldte forsyningspligtpriser bliver reguleret ned,« siger Maiken Gravgaard, afdelingsleder i Sales og Distribution hos DONG Energy.

Når man sammenligner med andre store elselskaber som SEAS-NVE, TRE-FOR og Sydenergi, så ligger jeres anmeldte priser i gennemsnit væsentligt højere. Hvorfor anmelder I så høje priser.

»Vi har ikke lyst til at spekulere i, hvordan andre selskaber sammensætter de priser de indberetter, men det undrer os, at de skulle ligge så meget lavere end vores«.§Statistikken giver indtryk af, at I forsøger at presse el-prisen op. Hvorfor gør I det.»Jeg kan kun afkræfte, at vi skulle forsøge at presse priserne op. Det har intet på sig. Vi bestræber os hele tiden på at fastsætte konkurrencedygtige priser.«