DONG vælger Siemens til enorm vindmøllepark

Med hele 1,2 gigawatt bliver Hornsea havvindmølleparken i Storbritannien et helt enormt energiprojekt. DONG Energy står bag, og her har man netop valgt Siemens som foretrukken leverandør til projektet.

ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter et par uger, hvor MHI Vestas har annonceret den ene store ordre efter den anden på havvindmøller, spiller konkurrenten Siemens nu trumf.

Den dansk-tyske vindmølleproducent er nemlig netop blevet udpeget som foretrukken leverandør af havvindmøller til det helt enorme Hornsea-projekt, som DONG Energy står bag.

Hornsea ligger ud for Storbritanniens kyst og bliver formentlig på 1,2 gigawatt. Til sammenligning bliver Horns Rev 3 i Danmark på 400 megawatt. Hornsea bliver dermed tre gange så stor.

»Vi er meget tilfredse med, at DONG Energy igen har valgt Siemens som foretrukken leverandør,« siger Michael Hannibal, administrerende direktør for Offshore i Siemens Wind Power.

Det er som nævnt danske DONG Energy, der står bag det enorme projekt. Der er endnu ikke taget nogen endelig investeringsbeslutning på projektet, og aftalen med Siemens afhænger da også af, om DONG i den sidste ende beslutter sig for at opføre parken.

Hvis DONG beslutter sig for at opføre parken, vil dette formentlig først ske i år 2020. Siemens må altså væbne sig med tålmodighed lidt endnu, men kan så glæde sig over ordrens størrelse: Den er nemlig på op til 171 af selskabet nye 7MW-mølle.

Denne mølle, mener Siemens, bliver en væsentlig brik i at bringe prisen på vindenergi ned, og det tror DONG også på.

»Vores beslutning om at vælge Siemens som den foretrukne leverandør til Hornsea Project One er vigtig i vores arbejde for at reducere prisen på energi,« siger Mats Vikholm, Senior Vice President i DONG Energy, Wind Power.

DONG og Siemens' partnerskab på havvindmøller har længe været en af energisektorens tætteste partnerskaber. På det seneste har Siemens også fået en betinget ordre på havvindmølleparken Walney, mens DONG har givet en fast ordre vedrørende havvindmølleparken Race Bank.

I kulissen lurer MHI Vestas som sagt. Selskabet har haft en forrygende start på sommeren, og DONG Energy har også tidligere givet en betinget ordre på vindmøller til MHI Vestas.