DONG udskyder katastrofefeltet Hejre igen

Katastrofefeltet Hejre kan formentlig ikke levere sin første olie i 2017 alligevel, skriver DONG i sit årsregnskab. Dermed er feltet udsat endnu en gang.

Foto: Erik Refner
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det store oliefelt Hejre, som ejes af DONG Energy og norske Bayerngas, bliver formentlig forsinket. Igen.

Egentlig skulle den første olie været kommet i 2017, men det tror man ikke længere på internt i DONG.

»Den tidligere udmeldte forventning om første olie i 2017 er ikke længere det sandsynlige scenarie,« skriver energiselskabet i sin årsrapport.

Hejre var oprindeligt planlagt til at gå i produktion i 2015, men der er så store problemer med at få leveret den øverste del af produktionsplatformen, at DONG har udskudt produktionsstart til april 2017, hvilket altså nu ser ud til at blive rykket igen grundet de selv samme problemer.

»Det danske Hejre-projekt befinder sig fortsat i en vanskelig situation, da leverandørkonsortiet ikke har været i stand til at overholde de aftalte tidsfrister for levering af den øvre del af produktionsplatformen. Vi arbejder fortsat sammen med vores partner på Hejre og leverandørerne med henblik på at fastlægge den bedste vej frem for projektet,« skriver DONG endvidere.

Berlingske beskrev i dagens avis, hvordan Hejre-feltet internt i DONG går under betegnelsen »Mong«, som er taget fra Statoil-rafinaderiet Mongstad, der i sin tid blev 95 pct. dyrere end ventet. Ydermere står Hejre for størstedelen af de enorme nedskrivninger på 16 mia. kr., som DONG lavede tidligere på året.