DONG tordner frem

Energiselskabet DONG Energys overskud er i de første ni måneder af 2010 blev tredoblet til 3,1 mia. i i forhold til samme periode sidste år. I de kommende år vokser investeringerne kraftigt.

Foto: Brian Bergmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Landets største energiselskab, statsejede DONG Energy, har fuld fart på. Overskuddet efter skat steg i årets første ni måneder til 3,1 milliarder kr. Det er en tredobling i forhold til samme periode sidste år.

Omsætningen steg med 2.7 milliarder kr. til 38,5 milliarder kr

EBITDA, driftsindtjeningen før skat og afskrivninger steg med 3,2 milliarder kr.til 10 milliarder kr. Og det skyldes først og fremmest højere energipriser og produktion fra nye vindmølleparker.

Superresultatet i landets bedst kørende og største energiforretning får DONG til at opjustere sine forventninger til EBITDA for hele året.  DONG satser desuden på at investere et par milliarder kr. mere end hidtil udmeldt, så investeringerne ventes at lande på 11-12 milliarder kr.

Næste år investerer energiselskabet endnu mere. DONG regner da med at investere omkring 15 milliarder kr. mod det tidligere udmeldte niveau på 10-15 milliarder kr.

I hvert af de efterfølgende år 2012 og 2013 regner DONG med at investere maksimalt 15-20 milliarder kr. 

 Koncernchef, Anders Eldrup er stolt over regnskabsresultatet.

”Det er et solidt resultat vi i dag kan præsentere for de første ni måneder af 2010. Højere energipriser, produktion fra nye vindmølleparker og omkostningsreduktioner er baggrunden for det forbedrede resultat. DONG Energy investerede for ca. 10 mia. kr. i årets første ni måneder, og er hastigt på vej i omstillingen til en mere grøn virksomhed,", siger koncernchef Anders Eldrup.