DONG svarer igen: Guldæg er regnet med

Det er helt forkert, når Politiken skriver, at DONG vidste, at de ville få tildelt de lukrative CfD-kontrakter, og at de ikke var regnet med i prisen på energikæmpen.

Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er en givtig størrelse at drive havvindmølleparker i Storbritannien. Udregninger, som Dagbladet Politiken har fået foretaget hos Thomas Borup Kristensen fra Aalborg Universitet, anslår værdien af de britiske parker til 21 milliarder kroner.

Det lyder selvsagt af meget, når DONG Energy i forbindelse med sin kapitaludvidelse kun blev værdisat til 31,5 milliarder kroner. DONG Energy vil hverken be- eller afkræfte, om de 21 milliarder er hen i vejret, men man afviser, at de ikke er regnet med.

Kommunikationschef Martin Barlebo forklarer, at DONG i sin tid blev værdisat til 81-95 milliarder kroner, minus sin gæld på 57 milliarder kroner. Heraf kommer de 31,5 milliarder. Men vindmøllerprojekterne er talt med i de 81-95 milliarder kroner, påpeger Martin Barlebo.

»Det er sådan allerede inde i værdiansættelsen,« siger han.

DONG skriver i et modsvar til artiklen i Politiken, at man udregende værdien af DONG ud fra en mulitpel på driftindtjeningen i 2013. Det vil sige, hvor mange kroner selskabet er værd for hver krone, man tjener på driften.

Jeres pipeline af vindmølleprojekter bidrager af gode grunde ikke til driftsindtjeningen i 2013, så hvis jeres værdiansættelse baserer sig på en driftsindtjeningsmultipel. Hvor er pipelinen så regnet ind i det?

»Værdiansættelsen af DONG skete på baggrund af vores strategiplan, og hvad den vil være værd i nutidsværdi. Den værdi passer med driftindtjenings-multiplerne, så resultatet er det samme,« forklarer Martin Barlebo.

Der bliver i Politikens artikel desuden rejst tvivl om, hvornår DONG vidste, at man ville få de gyldne CfD-kontrakter. Martin Barlebo afviser, at man kendte til udfaldet af CfD-auktionen før børsnoteringen:

»Vi vidste det ikke før i april, og selv da skulle det godkendes af EU-kommissionen, og det blev det først i juni 2014. Så det vidste vi ikke. Det er der ingen tvivl om,« siger DONGs kommunikationschef.