DONG slår sit allerede opjusterede resultat - første overskud i fem år

DONG Energys vindafdeling viser tænder i et fremragende år, hvor energikoncernen har overskud for første gang siden 2011 og slår sit allerede opjusterede resultat.

Adm. direktør Henrik Poulsen fra DONG Energy. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den danske energikæmpe DONG Energy har netop afleveret sit årsregnskab, der gennemgående er meget stærkt og bæres frem af den stærke havmølle-forretning. Resultatet er så stærkt, at DONG alt i alt kan notere sig en fremgang på driftsindtjeningen på 119 pct. for sine fortsættende aktiviteter.

I december opjusterede DONG sine forventninger til 2017 til nu at ligge et sted mellem 24-25 mia. kr., men det slår koncernen faktisk, idet driftsresultatet er landet på 25,6 mia. kr.

»Årets resultat for 2016 er meget tilfredsstillende. Vi leverer en underliggende vækst på 95% i driftsindtjeningen (EBITDA), drevet af markant vækst i Wind Power,« siger topchef Henrik Poulsen i en kommentar til regnskabet.

DONG har kæmpet med underskud i sine regnskaber siden 2011, hvor store nedskrivninger i kraftværks- såvel som i olieforretningen har martret det ene regnskab efter det andet kulminerende i 2015, hvor DONG Energy præsterede danmarkshistoriens største underskud på 12 mia. kr. Denne kedelige historik bliver for første gang brudt i 2016-regnskabet, hvor DONG rapporterer om et overskud på 12,2 mia. kr. for året for sine fortsættende aktiver, hvilket ikke indeholder olie- og gasforretningen, der efter planen skal sælges i løbet af 11 måneder. Resultatet er tillige det bedste i DONG Energys historie.

WInd Power-divisionen hos DONG har gennemgået en fantastisk vækst gennem de seneste år, hvor DONG har igangsat en række havmølleparker i Tyskland såvel som i Storbritannien. Målt på driftsresultat alene har Wind Power fem-doblet på fire år.

Det er DONGs første regnskab siden den succesrige børsnotering i sommeren 2016, og energikoncernen følger op på dagens resultat på kapitalmarkedsdagen senere i dag, hvor koncernledelsen blandt andet vil give et indblik i pipelinen for for havmøllerne efter 2020.