DONG slår sit allerede opjusterede resultat - første overskud i fem år

DONG Energys vindafdeling viser tænder i et fremragende år, hvor energikoncernen har overskud for første gang siden 2011 og slår sit allerede opjusterede resultat.

Adm. direktør Henrik Poulsen fra DONG Energy. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft

Den danske energikæmpe DONG Energy har netop afleveret sit årsregnskab, der gennemgående er meget stærkt og bæres frem af den stærke havmølle-forretning. Resultatet er så stærkt, at DONG alt i alt kan notere sig en fremgang på driftsindtjeningen på 119 pct. for sine fortsættende aktiviteter.

I december opjusterede DONG sine forventninger til 2017 til nu at ligge et sted mellem 24-25 mia. kr., men det slår koncernen faktisk, idet driftsresultatet er landet på 25,6 mia. kr.

»Årets resultat for 2016 er meget tilfredsstillende. Vi leverer en underliggende vækst på 95% i driftsindtjeningen (EBITDA), drevet af markant vækst i Wind Power,« siger topchef Henrik Poulsen i en kommentar til regnskabet.

DONG har kæmpet med underskud i sine regnskaber siden 2011, hvor store nedskrivninger i kraftværks- såvel som i olieforretningen har martret det ene regnskab efter det andet kulminerende i 2015, hvor DONG Energy præsterede danmarkshistoriens største underskud på 12 mia. kr. Denne kedelige historik bliver for første gang brudt i 2016-regnskabet, hvor DONG rapporterer om et overskud på 12,2 mia. kr. for året for sine fortsættende aktiver, hvilket ikke indeholder olie- og gasforretningen, der efter planen skal sælges i løbet af 11 måneder. Resultatet er tillige det bedste i DONG Energys historie.

WInd Power-divisionen hos DONG har gennemgået en fantastisk vækst gennem de seneste år, hvor DONG har igangsat en række havmølleparker i Tyskland såvel som i Storbritannien. Målt på driftsresultat alene har Wind Power fem-doblet på fire år.

Det er DONGs første regnskab siden den succesrige børsnotering i sommeren 2016, og energikoncernen følger op på dagens resultat på kapitalmarkedsdagen senere i dag, hvor koncernledelsen blandt andet vil give et indblik i pipelinen for for havmøllerne efter 2020.