Dong slår rivaler: Skal levere møller til hollandske parker

Det bliver Dong Energy, der skal levere møllerne til to hollandske havvindmølleparker, som har været i udbud i over et år.

Foto: Erik Refner. Det bliver Dong Energy, der skal levere møllerne til to hollandske havvindmølleparker, som har været i udbud i over et år. (Foto: Erik Refner)
Læs mere
Fold sammen

De to mølleparker Borssele I og II får hver en maksimal kapacitet på 350 MW.

Det betyder, at parkerne kan levere CO2-fri strøm svarende til én million hollandske husstandes årlige elforbrug. Det fremgår af en pressemeddelelse.

»At vinde dette udbud i hård konkurrence med andre tilbudsgivere er endnu et bevis på vores førende markedsposition og vores forretningsmodel, der bygger på innovation, industrialisering og stordrift,« siger Samuel Leupold, vicedirektør og chef for Wind Power.

Det er den hollandske økonomiminister, Henk Kamp, der har tildelt Dong koncessionen til at opføre de hollandske møller.

Dong Energy skal opføre Borssele 1 og 2 i løbet af fire år med ét års fleksibilitet.

Havvindmølleparkerne vil blive placeret 22 kilometer fra kysten i den hollandske provins Zeeland. Parkerne kommer til at dække et område på 128,3 kvadratkilometer.

»Borssele-koncessionerne udgør en milepæl i Hollands omstilling til grøn energi, og vi ser frem til at bringe vores mere end 20 år lange erfaring med havvind ind i disse projekter,« siger Jasper Vis, der er landechef for Dong Energy Holland.

Det får ingen indflydelse på Dongs udmeldte forventninger til 2016, lyder det i fondsbørsmeddelelsen.

I slutningen af maj sidste år meldte den hollandske regering ud, at den ville afholde sit første udbud af havvindmølleparker.