DONG skal bygge havvindmøller for 10 mia.

Et bredt flertal i Folketinget er netop blevet enige om at tildele DONG Energy retten til at bygge Danmmarks største havvindmøllepark ved Anholt. Pris: 10 mia. kr.

Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et bredt flertal i Folketinget er blevet enige om at nikke ja til Dong Energys bud om at bygge og drive Danmarks største havmøllepark ved Anholt.

- Opførelsen af Anholt havmøllepark er en betydningsfuld milepæl inden for udbygningen af den grønne energiproduktion i Danmark. DONG Energy er derfor glade for at bygge Danmarks nye store vindpark," siger Anders Eldrup, administrerende direktør i DONG Energy i en pressemeddelelse.

Vindmøllerne vil komme fra den tyske producent Siemens.

Klimaministeriet skriver på sin hjemmeside, at den 400 MW store havmøllepark bliver Danmarks største havmøllepark, og vil - når den er færdig i 2012/13 - levere miljøvenlig elektricitet svarende til det årlige elforbrug i 400.000 husstande. Samtidig skønnes projektet at øge beskæftigelsen med op til 8.000 personer i etableringsperioden, og Danmark kommer 1 procentpoint nærmere målet om 30 pct. vedvarende energi i 2020.

- Med beslutningen har vi taget endnu et stort skridt mod omlægning af den danske energiforsyning til vedvarende energi til gavn for både klimaet og Danmarks forsyningssikkerhed. Samtidig er beslutningen med til at fastholde den stærke position, vi har opnået i forhold til at bygge og drive havvindmølleparker, siger klima- og energiminister Lykke Friis.

Bag beslutningen står partierne, der er del af energiforligskredsen: Venstre, Konservative, Dansk Folkeparti, Socialdemokraterne, SF, Liberal Alliance og Kristendemokraterne.